FED'in faiz kararı sonrası piyasalar yükselişte

FED'in faiz kararı sonrası piyasalar yükselişte

Türkiye’nin cumhurbaşkanı ve milletvekili kritik seçimlerinin ardından art arda rekor kıran dolar ve euroda yükseliş sürüyor. Dün FED’in faiz kararını açıklamasının ardından dolar/TL bugün sabahın erken saatlerinde 23,60 seviyesini görürken, euro/TL ise 25,63 seviyesine yükseldi.

Seçimlerden önce bir müddet bastırılan ancak seçimlerden sonra tarihi yükselişinin sürat kazandığı dolar ve euro art arda rekor tazelemişti.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler doğrultusunda 5-5,25 aralığında sabit bırakmıştı.

FED faiz kararının ardından haftanın dördüncü gününde ise dolar ve euroda son durum şu şekilde:

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Dolar/TL haftanın dördüncü gününe 23,59 alış, 23,60 satış seviyesiyle başladı. Dolar dünküm kapanışı ise 23,56 seviyesinde kapatmıştı.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Art arda rekor kıran euro ise güne sabahın erken saatlerinde 25,55 ile alınırken satışı ise 25,63 seviyesiyle başladı. Önceki kapanışı ise 25,50 ile gerçekleştirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN