Fırtına bitti fiyatlar dibe indi! Tezgahlarda kuyruk oluşacak: Hamsinin fiyatı 35 liraya kadar düştü

Fırtına bitti fiyatlar dibe indi! Tezgahlarda kuyruk oluşacak: Hamsinin fiyatı 35 liraya kadar düştü

Karadeniz’de son günlerde etkili olan fırtınadan dolayı balıkçılar denize açılamamış ve balık fiyatları artmıştı. İşlerin durgunlaşmasını ve balık olmamasını fırsata çevirmek isteyen esnaf ise hem kendileri hem de tüketiciler için yeni bir yol buldu. İşte, hamside yaşanan fiyat düşüşü…

Karadeniz’i etkisi altına alan fırtınadan dolayı balıkçılar denize açılamamıştı. Sezonu değerlendirerek balık tüketmek isteyen vatandaş ise balık fiyatlarındaki son durumu merak ediyor…

KİLOSU 35 LİRAYA DÜŞTÜ

İşlerin az olması nedeniyle yeni bir kampanya yapma kararı aldıklarını söyleyen balıkçı Tuncay Kılıç, “Denizlerde fırtına var, hava kötü. Çok balık da yok. Böyle bir kampanya yaptık. İşlerimiz biraz durgun. İçimizden öyle geldi bir kampanya yapalım dedik. Hamsinin 3 kilosunu 100 liradan satıyoruz. Kilosunu da 35 liradan veriyoruz” ifadelerini kullandı.

hamsi-fiyatlari-2023-1.jpg

ÇEŞİTLİLİK ARTACAK

Fırtına azaldığında teknelerin denize açıldığını söyleyen Kılıç, “Hava esiyor. Esinti durduğunda çıkılıyor ve sadece hamsi oluyor. Diğer balıklar çok fazla yok. Havaların biraz daha toplanmasını beklersek çeşitlilik de artacaktır” dedi.

Şuan balık çeşitlerinin az olduğu tezgahlarda istavritin kilosu 100, somon 175, lüferin tanesi 100, uskumrunun tanesi ise 50 TL’den satılıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN