Karadeniz gazı karada yanacak

Bakan Dönmez'in, nisan ayı sonunda devreye alınmasını öngördüklerini açıkladığı Zonguldak açıklarında keşfedilen Karadeniz gazının ulusal ağa bağlanmasına sayılı günler kaldı.

Karadeniz açıklarında keşfedilen doğal gazın karaya taşınma ve karadaki işleme tesisinin çalışmaları devam ediyor. 170 kilometrelik açıktan borularla Filyos Limanı'ndaki işleme tesisine getirilecek olan doğal gaz buradan da 35 kilometrelik mesafeden yine borularla ulusal ağa bağlanacak.

NİSAN SONUNDA DEVREDE

Hanelerde kullanılması planlanan doğal gaz tesisinin açılışının önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

8 Mart günü Filyos Limanı ziyaretinde Karadeniz Gazı'nın Nisan ayı sonunda devreye alınmasının öngörüldüğünü ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, limanda çalışan bazı işçilerin yakınlarının depremden etkilendiğini söylemişti.

İşçilerin deprem bölgesinden geri dönerek limandaki çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. Karada 8 bin kişinin denizde de 51 geminin tam kapasite ile çalışmalara devam ettiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN