Necmettin Batırel'den ağızları açık bırakan tahmin! Dolar 21 TL, gram altın 1300 TL'ye düşecek: Tarih verdi

Necmettin Batırel'den ağızları açık bırakan tahmin! Dolar 21 TL, gram altın 1300 TL'ye düşecek: Tarih verdi

Necmettin Batırel yaptığı açıklamayla ağızları açık bıraktı! Dolar ve altın yere çakılacak! İşte tarihi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ekonomiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Faiz politikasında ciddi bir değişiklik olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Benim duruşum aynı. Hazine ve Maliye Bakanımızın atacağı adımları hızla ve rahatlıkla Merkez Bankası ile birlikte atmasını destekliyoruz" dedi.

necmettin batırel

Erdoğan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bazı kişilerin 'Cumhurbaşkanı faiz politikasında büyük bir değişiklik mi yapıyor?' şeklinde yanılgıya düşmemesi gerekiyor. Ben burada aynıyım. Ancak Hazine ve Maliye Bakanımızın mevcut düşüncesi doğrultusunda, kendisine Merkez Bankası ile birlikte atması gereken adımları hızlı bir şekilde atmasını destekliyoruz. Bu kararlılığımızı enflasyonu tek haneli rakamlara düşürme konusunda da bildirdik. Bunun temel dayanağı nedir? Daha önce başbakanlık dönemimde, enflasyon tek haneli rakamlara düştüğünde faiz oranı %4,6 idi ve enflasyon %6,2 idi. O zaman bu çalışmaları birlikte yaptık ve şimdi de Sayın Bakan'a bunları söyledik. Yine aynı anlayışla çalışıyoruz, aynı düşüncedeyiz ve bunu başarabileceğimize inanıyorum."

Yıllar önce Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın bir televizyon programına katıldığı zaman "Şakkadanak 10 milyar dolar satarım herkes şaşırır, ardından bir 10 milyar dolar daha satarım" şeklindeki sözleriyle tanınan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, dolar hakkında yeni bir açıklama yaptı. Batırel, sosyal medya hesabında paylaştığı bir mesajda, Merkez Bankası'nın faizleri artırması durumunda dolar kurunun düşeceğini savundu. Ayrıca, altının da düşüş yaşayacağını iddia ederek gram altının 1300 liraya kadar gerileyebileceğini öne sürdü. Batırel, "Merkez Bankası politika faizini %20'ye çıkartırsa, dolar 21.00 TL'ye düşer. Bu durumda altının ons fiyatı 1950 dolarda kalmış olsa bile, şu anda 1480 liradan satılan gram altın 1300 liraya düşer. Mevcut altın seviyelerinden satış yapabilir ve düşüş olduğunda alım yapabilirsiniz" şeklinde ifadeler kullandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN