O tarihe kadar depoları fulleyin! Akaryakıta zamların şahı geliyor: Gece yarısı fiyatlar tavana vuracak

O tarihe kadar depoları fulleyin! Akaryakıta zamların şahı geliyor: Gece yarısı fiyatlar tavana vuracak

İsrail ile Hammas arasında çıkan savaş akaryakıt fiyatlarını etkiledi. Döviz kurunda yaşanan dengesizliğin yanı sıra, brent petrol varil fiyatındaki hızlı çıkış ve düşüşler en çok arabası olanı mağdur ediyor. Ülkemizde yükselen enflasyonun da etkisiyle o tarihte akaryakıtta dev zam bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Çevresinde yaşanan her olaydan etkilenen Türkiye, akaryakıt fiyatlarında zam bekliyor. İsrail ile Hammas arasında çıkan savaş petrol fiyatlarına etki edince, araba sahiplerine üzücü haber geldi. Hızlı bir şekilde yükselen ve düşen petrol fiyatları sebebiyle akaryakıt fiyatlarında okkalı bir zam bekleniyor.

ARAÇ SAHİPLERİ SAVAŞ MAĞDURU OLDU

Hammas ile İsrail arasında aniden başlayan savaş, sivillerin hedef alınmasıyla dünyanın gündeminde yer alıyor. Ülkeler arasında çıkan savaş ise ekonomiye etkisini sürdürüyor. Ortamda oluşan kaos ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarına kadar etki sağlıyor. Savaşlarda yükselen brent petrol varil fiyatının dengesizleşmesiyle birlikte, akaryakıt fiyatlarında yeni ataklar bekleniyor.

Savaşın ardından yüzde 5 oranında yükselen petrol varil fiyatı 90 doların üzerine yükseldi. Son zamanlarda 85 dolar ile 90 dolar arasında gidip gelen petrol fiyatları 90,89'a kadar yükseliş gösterdi. Petrol fiyatlarındaki artışın ardından akaryakıt fiyatlarında zam gözüktü.

2555606-1200x627.jpg

DOLAR VE PETROL AKARYAKIT FİYATLARINI ETKİLEDİ

Yılın ikinci yarısından itibaren yüksek zamlar alan akaryakıt fiyatları, yeniden güncellenecek. Dolar kuru ve petrol fiyatlarına göre değişiklik gösteren akaryakıt fiyatları TL bazında yüksek fiyatlara satılıyor.

Dolar kurunun yükselmeye devam etmesi, akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Çıkan savaşın ardından mağdur olan araç sahiplerine bir zam haberi daha geldi. Yakından takip edilen akaryakıt zamları, son günlerde yükselen petrol fiyatlarından etkileniyor.

woman-fills-car-at-petrol-station.jpg

AKARYAKITA 2.25 TL ZAM GELİYOR

Akaryakıt sektöründe beklenen zamlar paylaşıldı. Petrol fiyatlarındaki artış motorin fiyatlarına yansıdı. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda motorin fiyatlarına pazartesi gece yarısı itibariyle 2 lira 25 kuruş tutarında zam yapılacak.

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 33,51 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 37,28 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 33,56 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 37,33 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 34,17 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 37,90 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 34,27 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 38,05 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN