Selçuk Geçer'den evi ve arabası olanlara uyarı üstüne uyarı! Ünlü ekonomist Çakılacak diyerek yatırımcılara yeni yorumunu açıkladı

Selçuk Geçer'den evi ve arabası olanlara uyarı üstüne uyarı! Ünlü ekonomist Çakılacak diyerek yatırımcılara yeni yorumunu açıkladı

Son gelişmeleri doların yakından takip ettiği ünlü ekonomist Selçuk Geçer yorumluyor. Bir süredir dolar hareketinin devam ettiğini değerlendiren Geçer, yatırımcıları otomobil ve ev fiyatları konusunda uyararak "'Çakılacak'" dedi. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

 Türk doları kuruyla ilgili her zaman en yüksek tahminleri vermesiyle tanınan ve BDDK tarafından suçlanan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, çok konuşulan üç yeni tahminini yayınlıyor.

Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Selçuk Geçer, doların yükselmeye devam edeceğini açıkladı ve şunları ekledi, ''İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor''.

'DOLARDAKİ ATEŞ HARLANACAK'

Mevcut durumda doların yükseleceğine değinen Selçuk Geçer, "Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı." İfadelerine yer verdi.

YÜZDE YÜZ ARTIŞ GELEBİLİR

Açıklamasına devam eden Selçuk Geçer, dolarda yüzde 100'lük bir hareketin gelebileceğini belirterek, "Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz" dedi.

'ARABA YÜKSELECEK, KONUT ÇAKILACAK'

Hükümetin araç fiyatlarının yükselmesini önlemek için koyduğu 6+6 kuralına uygun açıklamalarda bulunan Geçer, küresel üretim sorunlarının da dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Kıtlık ekonomisinin yaklaştığına işaret eden Geçer, demir, alüminyum ve talaş üretimindeki düşüşün nakliye fiyatlarını artıracağını savundu.

Hükümetin açıkladığı TOKİ projesinin de seçimlere yönelik bir hamle olduğunu vurgulayan Geçer, fiyatların düşmesinin nedeninin konut talebinin düşük olması olabileceğini belirterek, "Araba uçacak, ev düşecek" uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN