Tesla Toyota'yı tahtından etti! Otomotiv dünyası şokta...

Tesla Toyota'yı tahtından etti! Otomotiv dünyası şokta...

Elektrikli araçlarıyla otomobil dünyasını sarsan, Elon Musk’ın liderliğindeki Tesla, Toyota’yı tahtından etti! Otomotiv dünyası şokta! Tesla’nın neden daha çok tercih edildiği ortaya çıktı...

Tesla, Toyota'dan çok daha az araç satmasına rağmen karlılığını sekiz kat artırarak öne geçiyor. Elon Musk'ın liderliğindeki Tesla, dünya genelinde yılda yüz binlerce elektrikli araç satarak Model Y'nin Avrupa'da en çok satan araç olması gibi başarılar elde etmiştir. Ancak şirketin bu başarısının arkasındaki nedenler nelerdir?

Tesla'nın son iki yılda karlılık konusunda istikrarlı bir performans sergilemesi, şirketin dünya genelinde en değerli otomobil üreticisi olarak kabul edilmesine yol açtı. Geçtiğimiz çeyrekte 3 milyar doların üzerinde kar elde ettiği bildirilen Tesla, Toyota gibi dev otomobil üreticilerini karlılık konusunda geride bıraktı.

TESLA'NIN YENİLİKÇİ YAPISI DA ÖNE ÇIKIYOR

tesla-toyotayi-tahtindan-etti.jpg

Bu karlılık farkının ardında yatan nedenlere bakalım. Toyota, bir dizi farklı sınıftan ve fiyat aralığından araçlar üretirken, Tesla sadece elektrikli otomobiller üretiyor. Tesla'nın satışlarının %90'ını Model Y ve Model 3 oluşturuyor. Elektrikli araçların beklenenden hızlı bir şekilde yaygınlaşması, Tesla'nın sunduğu yenilikçi teknolojiler, satış hacmi ve müşteri profili gibi faktörler, şirketin karlılık konusunda lider konumda olmasına katkı sağlamakta.

MÜŞTERİ PORTFÖYLERİ OLDUKÇA FARKLI

tesla-toyotayi-tahtindan-etti-1.jpg

Öte yandan Toyota'nın müşteri kitlesi, daha düşük fiyatlı ve daha düşük kar marjına sahip araçlara yönelme eğilimindedir. Malzeme kıtlığı gibi sorunlar da Toyota'nın karlılığını etkilemektedir. Toyota'nın pazar payını koruma çabaları, sürekli artan malzeme ve enerji maliyetlerine karşı koymak için tedarikçileri desteklemesi, şirketin daha düşük karla yetinmesine neden oluyor.

Tesla'nın elektrikli araç konusundaki liderliği ve stratejik odaklanması, şirketi diğer otomobil üreticilerinden farklı kılan unsurlar arasında yer alıyor. Toyota'nın ise elektrifikasyon konusundaki çabalarını artırması ve rekabet avantajını koruması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN