11 ili yerle bir eden deprem sonrası kentler bu noktalara kurulacak! Öneriler peş peşe sıralandı: Anadolu'da yeniden doğuş!

11 ili yerle bir eden deprem sonrası kentler bu noktalara kurulacak! Öneriler peş peşe sıralandı: Anadolu'da yeniden doğuş!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi ile birlikte 11 ilimizde büyük bir yıkım ve can kaybı meydana geldi. Yüzyılın felaketi olarak bilinen deprem felaketinde hükümet yeni konutlar için çalışmaları hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı toplantılar ile birlikte istişare edildi. Deprem felaketinin yaralarının bir an önce sarılması ümidiyle çalışmalar hız kazandı. İşte tüm detaylar...

Deprem Bölgelerinde Çalışmalar Hızlandırıldı!

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem felaketi ile birlikte 11 ilimiz ağır yaralar aldı. 40 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle birlikte tüm Türkiye seferber oldu. Ülkemizde kanayan yaranın sarılması için tek yürek haline gelen Türkiye çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketi ile birlikte ilgili kurum ve temsilcileri ve AK Parti kurmayları ile yaptığı toplantıda çalışmalara dair istişareler edildi. Deprem üst kurulu kurularak süreci yönetmek için yetki verilecek.

Uzmanlardan oluşacağı belirtilen bu kurulun yanı sıra işlerin hızlandırılması için koordinatör bir vali ataması gündemde. Alınan karar ile birlikte her ilin kendi valisi olacak fakat deprem ile ilgili işlerden koordinatör vali sorumlu olacak.

yarin-deprem-mi-olacak-deprem-kehaneti-27-mart-14822980-3130-amp.jpg

İstanbul İçin Çalışmalar Başlatılacak!

Sabah gazetesi tarafından yapılan haberde yer alan bilgilere göre yılların tartışma konusu olan Afet Bakanlığı yeniden kurulması gündeme geldi. Afet Bakanlığı'nın kurulması ile birlikte doğal afetler ile olan mücadele daha etkin bir şekilde ilerlemesi hedef olarak belirleniyor. Aynı zamanda İstanbul'da gerçekleşmesi beklenilen deprem için de gerekli adımların atılması gerektiği vurgulanıyor.

Alınan bilgilere göre hem deprem bölgesinde hem de İstanbul'da eş zamanlı işlerin yönetileceği düşünülüyor. Yapılan açıklamalara göre fay hatlarından uzakta ve limanlara daha yakın olan Orta Anadolu'da nüfus miktarı 2 milyona göre hesaplanan şehir planlamaları önerilenler arasında yer aldı. Yapılan öneri kapsamında ise yeniden şehirlerin kurulması düşünülüyor.

eaf22abxsaa96lg-1.jpg

Adıyaman Şehir Merkezi Taşınıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise Adıyaman'da çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yaşanan deprem felaketi ile birlikte 1485 binanın yıkılması sonrasında Adıyaman şehir merkezi'nin başka bir yere taşınmasında karar kılındı. Şehrin merkezi 30 bin bina ile kuzeyde yer alan Karadağ'ın eteklerine inşa edilmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN