1999 sonrası sigorta girişliler dikkat! EYT treni geri döndü: SGK uzmanı açıkladı

1999 sonrası sigorta girişliler dikkat! EYT treni geri döndü: SGK uzmanı açıkladı

EYT yasasından sonra yaş şartının kaldırılmasıyla milyonlarca kişi emekli olurken gözler bu kez 8 Eylül 1999 sonrasına döndü. Seslerini duyurmaya çalışan 1999 sonrası girişliler için Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan sevindiren bir haber geldi.

EYT ile yaşa takılıp emekli olamayanlar Mart ayında düzenlenmenin yasallaşmasıyla emekli olmuştu. Kademeli emekliliğe takılanlar ise 5000 gün sayısının eşitlenmesini bekliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun 1999 girişliler için flaş bir açıklama yaptı. 8 Eylül girişliler için emeklilik kapıda...

dar.jpg

EYT'liler yaş şartının kaldırılmasıyla 5000 gün primle emekli olmuştu. Prime takılanlar ise EYT'lilerle aynı yasada emekli olmak için seslerini duyurmaya çalışıyor. Kademli emekliliğe takılanlar için 1999 girişlileri heyecanlandıran bir açıklama geldi.

evdebakim.jpg

1999 SONRASINA KADEME GETİRİLEBİLİR

TV100 yayınına bağlanan Erdursun, "Ben 8 Eylül 1999’dan sonra sisteme giren kişilerin bir kademe getirilebileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

EYT'nin Resmi Gazete'de yayınlamasından sonra milyonlarca kişi emekli olmuştu. Nisan ayında ise zamlı maaşlarını alan EYT'lilerden sonra gözler kademeli emekliliğe takılanlara döndü. Erdursun, 8 Eylül 1999 sonrası işe giriş yapanlara kademe getirilebileceğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN