5 bin lira ikramiyede faiz şoku! Bunu yapanlar parayı faiziyle geri ödeyecek

5 bin lira ikramiyede faiz şoku! Bunu yapanlar parayı faiziyle geri ödeyecek

Milyonlarca emeklinin uzun zamandır heyecanla beklediği 5 bin lira ikramiye konusu geçtiğimiz günlerde netleşti. Şimdi de 5 bin lira emekli ikramiyesinde faiz şoku ortaya çıktı! Bunu yapanlar aldıkları ikramiyeyi faiziyle geri ödeyecek…

Uzun süredir emekli vatandaşların gündeminde olan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi geçtiğimiz günlerde netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim özelinde bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere 5 bin lira ikramiye verileceğini açıkladı. Lakin bu ikramiyelerden çalışan emeklilerin yararlanamayacağı da açıklamalarda yer aldı. Bununla beraber birçok çalışan emekli hayal kırıklığına uğradı. Şimdi de 5 bin lira ikramiyede faiz şoku ortaya çıktı. İşte konuya ilişkin detaylar…

yeni-proje-4-002.jpg

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDE BEKLENMEYEN DETAY

Milyonlarca emekli vatandaş Cumhuriyet Bayramı ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını merak ediyor. 5 bin lira ikramiye alacak olan vatandaşların merak ettiği bir diğer konu ise kimlerin ikramiyeden yararlanıp yararlanamayacağı.

yeni-proje-2-004.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı emekli ikramiyesi bir defaya mahsus olmak üzere emekli vatandaşlara ödenecek. Verilecek olan ikramiyeden 30 Eylül’den önce emeklilik dilekçesi verip henüz aylığı bağlanmayan EYT’li vatandaşlar da yararlanacak.

yeni-proje-3-002.jpg

FAİZİ İLE GERİ ALINACAK

Edinilen bilgilere göre 1-31 Ekim tarihi aralığında 1 gün bile sigortalı çalışmış görünen emekli vatandaş emekli ikramiyesinden yararlanamayacak. Özellikle de ikramiyeyi almak için çıkış alıp sonra giriş yapanlar 5 bin lirayı faizi ile geri ödeyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ikramiye için işe giriş çıkış yapma işlemlerini yakından takip edecek. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olup Bağ-Kur'lu faaliyette bulunan emekliler de ikramiye alamayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN