7.9'la gelecek taş üstünde taş bırakmayacak! 4 bölge için kritik uyarı: Her an olabilir

7.9'la gelecek taş üstünde taş bırakmayacak! 4 bölge için kritik uyarı: Her an olabilir

Deprem uzmanından İstanbul için kritik uyarı. Fay hattı haritasının üzerinde yaptığı açıklamalarda İstanbul için oluşabilecek en kötü senaryo paylaşıldı. İstanbul'un da içinde yer aldığı 4 kritik bölge için açıklama yapan deprem uzmanı 7.9 büyüklüğünde olacağını söyledi. İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin gündeminde yer alan deprem felaketine dair çarpıcı açıklama geldi. Deprem hakkında açıklamalarda bulunan uzman isim, 4 farklı bölgede 4 farklı senaryo paylaştı. İçlerinden en kötü senaryo ise İstanbul'u işaret etti.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDEN DAHA BÜYÜĞÜ BEKLENİYOR

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, son 3 yıldır şiddetlenen depremlere dikkat çekti. Türkiye'de bulunan Anadolu levhası ve Afrika levhasının varlığını işaret etti. Son 3 yılda Silivri'de, Elazığ'da, tekrardan Elazığ'da, Ege tarafında, Manisa, Muğla, İzmir ve son olarak Kahramanmaraş ile Hatay depremleri yaşandı.

Aralarında en büyüğü Kahramanmaraş depremi olurken, İstanbul için daha büyüğü paylaşıldı. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de, deprem riskinin yüzde 93 olduğunu söyleyerek, son zamanlarda Konya'da yaşanan depremlere dikkat çekti. Konya'da yaşanan ufak depremlerle biriktirdiği enerjiyi attığını söyledi. Büyük deprem riski olan 4 kritik bölgeyi paylaştı.

6569ce4a86b2471ce0dd7952.webp

4 BÖLGE İÇİN KRİTİK UYARI

Birinci Bölge;

Elazığ, Kahramanmaraş ve Hatay olarak domino taşı gibi geldiğini işaret etti. Hatay'dan sonra Fay hattının Kıbrıs tarafına doğru deniz altından ilerleyecek. Akdeniz'i ilk kritik bölge olarak işaret etti. En kötü senaryoda depremden sonra tsunami tehlikesinin oluştuğunu vurguladı.

İkinci Bölge;

Japon deprem uzmanı ikinci kritik bölge olarak Elazığ'dan önce Bingöl'de büyük bir deprem olabileceğini işaret etti. Bingöl'ün ardından Muş, Bitlis ve Van'a kadar devam edeceğini söyledi. Van'da yaşanacak depremin 2011 depreminden farklı bir fayda olacağını söyledi.

Üçüncü Bölge;

2020 yılında İzmir'de yaşanan depremdeki fay hattının İzmir'e ait olmadığını paylaştı. Ege'deki adaya ait olan fay hattında gerçekleşen depremin ardından İzmir'deki fay hattının henüz kırılmadığını paylaştı. Ege tarafındaki depremin Marmara depreminden daha önce gelebileceğini paylaştı. Ege tarafında 6.5 büyüklüğünde deprem bekleniyor.

Dördüncü Bölge;

Kritik bölgelerden birisi de Marmara Bölgesi oldu. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın İzmit'in ardından ikiye ayrıldığını paylaştı. Güney ve Kuzey hattı olduğunu işaret etti. Güney kolunda, Bursa ve Balıkesir'i, Kuzey kolunda ise adalardan gittiğini söyleyerek, 1912 yılında Çanakkale'de kırılan fay hattının olduğunu söyledi.

İSTANBUL'DA OLUŞABİLECEK DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ

1594290.webp

Marmara Bölgesi'nde kaba bir şekilde 8 ayrı fay hattının olduğu belirtildi. Küçük bir ihtimalde olsa tek seferde büyük bir fay hattının kırılması halinde 7.9 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir. Erzincan depreminden örnek veren Japon deprem uzman, hazırlıkların yapılması gerektiğini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN