Akaryakıtta pompa fiyatları yine değişti! Tabelaya rakam dayanmıyor... İşte 16 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıtta pompa fiyatları yine değişti! Tabelaya rakam dayanmıyor... İşte 16 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları

Araç sahiplerinin gündeminden düşmeyen akaryakıt fiyatları gece yarısı itibariyle değişti. Tabelalara yansıyan fiyat değişimini gören sürücüler kontağı kapattı. Yükselen dolar kuru ve brent petrol varil fiyatındaki hareketlilik ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Zam sonrası fiyatlar sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki, benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Türkiye'de seçimlerden sonra hızla yükselen kur akaryakıt fiyatlarına yansıyor. Rekor üstüne rekor kıran dolar kuru ile birlikte gelen ÖTV ve KDV zammı ile birlikte benzin ve motorin fiyatları 40 TL'ye yaklaştı. Yükselen akaryakıt sürücülerin gündeminde yer alırken, sürücülerin büyük bir çoğunluğu kontak kapatmak zorunda kaldı.

GECE YARISI ZAM GELDİ

Elektrikli otomobillerin piyasaya sürülmesiyle akaryakıtta düşüş beklenirken brent petrol varil fiyatındaki dalgalanmalar ve dolar kurundaki yükseliş nedeniyle tabeladaki fiyat listesi neredeyse her gün değişiyor. Otomobil sürücülerinin kalkar kalkmaz ilk baktığı gündemlerden birisi olan akaryakıt fiyatları gece yarısı itibariyle yeniden değişti.

Son gelen zamlar ÖTV ve KDV zamlarının ardından 35 TL'nin üzerine çıkan akaryakıt fiyatları gece yarısı itibariyle 40 TL'ye yaklaştı. Piyasadaki hareketlilik nedeniyle peş peşe gelen zamların arasında bir yenisi daha eklendi. Gece yarısı itibariyle benzine zam geldi.

1496107.webp

ZAM SONRASI FİYATLAR

Akaryakıt istasyonunda yer alan tabelalarda fiyatlar gece yarısı itibariyle güncellendi. Benzin fiyatlarına zam gelmesiyle birlikte, zam öncesinde uzun kuyruklar oluştu. Gece yarısı itibariyle 1 lira 55 kuruş tutarında zam alan benzin fiyatlarının güncel hali merak konusu oldu.

Yapılan zam sonrasında İstanbul'da motorin litre fiyatı 38,34 TL'ye yükselirken, benzinin litre fiyatı 37,71 TL'ye kadar yükseliş gösterdi. Motorin ve LPG grubunda zam ya da indirim yapılmadı.

34245-sswg.jpg

İSTANBUL GÜNCEL BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 37,71 TL
İstanbul motorin fiyatı: 38.34 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 16,38 TL

ANKARA GÜNCEL BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 38,23 TL
Ankara motorin fiyatı: 38,83 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 16,29 TL

İZMİR GÜNCEL BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 38,34 TL
İzmir motorin fiyatı: 39,00 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 16,00 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN