Alman devlet kanalı ZDF'den Kılıçdaroğlu hakkında 'karizma' yorumu! "Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu..."

Alman devlet kanalı ZDF'den Kılıçdaroğlu hakkında 'karizma' yorumu! "Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın adayı olarak açıklanmasının ardından Alman devlet kanalı ZDF internet sitesinde bir makale yayınladı. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendiren yazıda Türkiye halkının gözünde ve Türkiye'nin politikasında 'nerede' durduğuna dair yorumlar yapıldı.

CHP Genel BAşkanı Kemal Kılıçdaroğlu Saadet partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandıktan sonra Türkiye ile beraber tüm dünyanın da gözü buraya çevrildi.

Alman basınında gündem olan Kılıçdaroğlu hakkında tanıtıcı yazılar kaleme alınmaya başlandı.

Alman devlet televizyonu ZDF'nin CHP lideri ile ilgili haberi Türk vatandaşlarının da ilgisini çekti.

"Kılıçdaroğlu Erdoğan'a meydan okuyor" başlığını atan ZDF, altılı masanın adayı olarak ilan edilen Kılıçdaroğlu'nu "AB üyeliğini destekliyor ve mülteci meselesinde milliyetçi bir gidişatı savunuyor." sözleriyle tanımladı.

191745-001.jpg

"ERDOĞAN'A KARŞI..."

Alman ZDF, muhalefet lideri hakkında şu ifadeleri kullandı: "Kılıçdaroğlu yaklaşık 13 yıldır muhalefetin başında yer alıyor ancak onun liderliğinde partisi henüz Erdoğan'a karşı bir seçim kazanamadı. Adaylığına karşı çıkanlar bu gerçeği defalarca dile getirmişti."

"MÜLTECİ MESELESİNDE MİLLİYETÇİ..."

"Kılıçdaroğlu, Doğu Anadolu'nun Tunceli ilinden (Kürtçe: Dersim) geliyor ve Alevi dini azınlığa mensup. Muhalefet lideri ülkesinin AB üyeliğini destekliyor ve mülteci meselesinde milliyetçi bir gidişatı savunuyor."

1063831-1645054969-001.jpg

ELEŞTİRMENLERİN 'KARİZMA' YORUMU

"Eleştirmenler onu karizmatik olmamakla ve Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu türden bir lider olmamakla suçluyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN