Burası ne Japonya ne İsviçre Türkiye’nin en modern köyü! Kütüphane, tiyatro, müze her şey var! Cennetin bir parçası

Burası ne Japonya ne İsviçre Türkiye’nin en modern köyü! Kütüphane, tiyatro, müze her şey var! Cennetin bir parçası

Burası ne Japonya ne de İsviçre İzmir’in Bademler köyü. Türkiye’nin en temiz ve modern köyü seçilen Bademler köyünün içinde yok yok. Müzeden tiyatroya kadar her şey mevcut. Peki Bademler köyüne nasıl gidilir? İşte Türkiye’nin küçük Japonya’sı olan Bademler köyü hakkında bilinmeyenler…

İzmir’in en gelişmiş köylerinden olan Bademler köyü Türkiye’nin gizli modern yüzü ve en temiz köyleri arasında. Okuma- yazma oranının yüzde 99 olduğu köyde tiyatrodan, kütüphaneye kadar her şey var. Pek çok kişinin bilmediği Bademler Köyü hakkında duyacaklarınız sizi çok şaşırtacak

img-6595-001.jpeg

TİYATRO, KÜTÜPHANE, MÜZE HER ŞEY VAR

Geçimlerini tahtacılık ile sağlayan Bademler köyü sakinleri, Yörüklerin yerleşik hayata geçtiği dönemde kurulan şirin bir köy. Köy adını çevrede bulunan badem ağaçlarından alıyor.

Köyün en dikkat çeken yanı ise ilk köy tiyatrosunuza sahip olması. Tiyatro dışında 80 yıllık bir halk kütüphanesi ve 20 yıllık oyuncak müzesi de bulunmakta.

img-6596.jpeg

BEYAZ EVLERİYLE ADETA DOĞAL GÜZELLİL CENNETİ

Beyaz ev yapılarıyla da doğal bir güzelliğe sahip olan Bademler köyü, Türkiye’nin en ilginç köyleri arasında. Doğal güzelliklerinin yanı sıra Türkiye’nin en temiz köyü de seçilmiş.

Berlin Film Festivali’nde 1963 yılında Altın Ayı ödülü kazanan, Necati Cumalı’nın yazdığı, Metin Erksan’ın uyarladığı Susuz Yaz filmi de Bademler Köyünde çekilmiş.

img-6597.jpeg

80 YILLIK HALK KÜTÜPHANESİ BULUNUYOR

80 yıldır hizmet verem halka kütüphanesinde 3000 bin adet kitap bulunmakta ve köy halkının yüzde 99’u okuma yazma biliyor. Eğitim seviyesinin yüksek olduğu köyde halk tarafından üretici pazarı da kuruluyor. Kurulan pazar için Pazar günü ziyaret edebilirsiniz.
img-6599.jpeg

PEKİ BADEMLER KÖYÜ NEREDE? BADEMLER KÖYÜNE NASIL GİDİLİR?

Köy İzmir’in Urla ilçesinde yer almakta. İzmir’e 40 km, Urla’ya ise 10 km uzaklıkta. İzmir’den Bademler köyüne ulaşmak yaklaşık yaklaşık 30 dakika sürmekte. Bademler köyüne otobüsle gitmek isterseniz Fahrettin Altay’dan kalkan 983 numaralı belediye otobüsünü kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN