Çiftçilere kışlık ekim öncesi müjde! Destek ödemeleri erkene çekildi, sıra hayvan yetiştiricilerine geliyor

Çiftçilere kışlık ekim öncesi müjde! Destek ödemeleri erkene çekildi, sıra hayvan yetiştiricilerine geliyor

Yüzlerce çiftçiye kışlık ekim işine geçmeden önce müjdeli haber geldi! Yapılan açıklamalara göre destek ödemelerinde tarih değişiyor. Çiftçiler için ödeme tarihleri erkene çekildi… Şimdi ise sıra hayvan yetiştiricilerine geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Çiftçilerin yakından ilgilendiren bir gelişme Kabine Toplantısı sonrasında gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında destek ödemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda destek ödemelerinin öne çekilmesi gündeme geldi. İşte detaylar…

ÖDEMELER ÖNE ÇEKİLİYOR

Çiftçilere verilen destek ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, şunları dile getirdi:

"Cumhurbaşkanımızın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaya göre, 2024 yılı mart ayında ödenecek 2023 üretim yılı buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale ve çeltik üreticilerinin mazot ve gübre destekleri, bu yılın ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanacak. Ödemeler öne çekilerek, kışlık ekimleri öncesinde üreticilerin yanında olunacak olması memnuniyet vericidir. Bu müjde, 85 milyonu doyuran, gıdasını sofrasından eksik etmeyen çiftçilerimiz için şimdiden büyük moral olmuştur."

ciftci.jpg

SIRA KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE GELDİ

Öte yandan küçükbaş hayvan yetiştiricileri için de açıklama yapan Çelik, onlara da müjdeli bir haber verdi. Çelik, açıklamalarında şunları söyledi:

"Küçükbaş hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren yetiştiricilerimiz, çoğunlukla bitkisel üretimi de beraberinde yapan aile işletmesi oldukları için erken ödeme müjdesi sektörümüzü de memnun etmiştir. Ancak sektörümüz için verilen en önemli ve doğrudan yetiştiricilerimizin hesabına yatırılan destek, anaç koyun-keçi desteklemeleridir ve ödemeleri ise genellikle her yıl mayıs ayı sonunda veya haziran ayı içerisinde yapılmaktadır. Anaç koyun-keçi destekleme ödemelerinin 2024 yılının mart ayında yapılması, en büyük temenni ve beklentilerimizden birisidir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, 280 bin yetiştiricimizi mutlu etmek adına bu ödemelerin, yetiştiricilerimizin sıcak paraya en çok ihtiyaç duyduğu mart ya da en geç nisan ayında ödenmesine dair bir müjde vermesini bekliyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN