Depremde evini kaybedenlere yeni destek! Faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi imkanı: Gelir ve puan aranmayacak

Depremde evini kaybedenlere yeni destek! Faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi imkanı: Gelir ve puan aranmayacak

Depremde evini kaybedenlere yeni destek duyuruldu! Kredi için gelir ve puan aranmayacak! Resmi gazete yayımlandı! Faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi imkanı! Kredi detayları haberimizde...

Resmi Gazete kararıyla, 6 Şubat depremlerinde yapıları orta ve üzeri hasarlı olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişi maliklere önemli destekler sağlanacak. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren kararla, depremzedelere kredi desteği verilmesi kararlaştırıldı.

1 MİLYON TL'YE KADAR KREDİ DESTEĞİ

resmi-gazete-g1x5-cover-1200x675.jpeg

Kararın kapsamında, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde orta ve üzeri hasarlı yapıları olan gerçek veya tüzel kişi maliklere hibe ve yapım kredisi desteği verilecek. Konutlar için 750 bin TL, ahırı bulunan konutlar için 1 milyon TL, iş yerleri için ise 400 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlanacak.

750 BİN TL'YE KADAR HİBE DESTEĞİ

Hibe yardımı ise nakdi olarak konutlar için 750 bin TL, iş yerleri için 400 bin TL'ye kadar yapılacak. Ayrıca, yapı denetimi, jeolojik etüt raporu ve/veya harita hazırlanması gibi işler için bağımsız bölüm başına 40 bin TL nakit hibe de verilecek.

KREDİ DETAYLARI

olum-toptan-odemesi-hesaplama-nasil-yapilir-1200x675.webp

Krediler, iki yıl ödemesiz olmak üzere toplamda en fazla on yıl vadeli ve faizsiz olarak kullandırılacak. Hak sahipleri en fazla üç bağımsız bölüm için kredi kullanabilecek.

Kredi başvuruları için hak sahiplerinin gelir ve kredi puanı durumlarına bakılmayacak. Başvurular, hak sahiplerince yapım ruhsatının alındığı tarihten itibaren en geç bir yıl içerisinde Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından belirlenen bilgi ve belgelere istinaden e-Devlet üzerinden veya doğrudan il müdürlüklerine yapılabilecek. Başvurusu uygun görülen hak sahipleriyle kredi sözleşmesi ve ödeme planı imzalanacak.

Kredi geri ödemeleri Bakanlıkça takip edilecek ve kredinin durdurulması veya iptal edilmesi durumunda, kullandırılmış kredilerin ödenmeyen kısımları genel hükümlere göre takip ve tahsil edilecek.

Hibe başvuruları da hak sahiplerince yapım ruhsatının alındığı tarihten itibaren en geç bir yıl içerisinde Bakanlıkça belirlenen bilgi ve belgelere istinaden e-Devlet üzerinden veya doğrudan il müdürlüklerine yapılabilecek. Başvurular, il müdürlüklerince hak sahipliği şartları ve talep edilen hibe türü ve miktarı bakımından incelenecek ve uygun görülen başvurular onaylanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN