Devletten prefabrik ev hayali kuranlara müjde! Şartları sağlayanlar 200 bin TL destek alıyor... Hemen başvurun!

Devletten prefabrik ev hayali kuranlara müjde! Şartları sağlayanlar 200 bin TL destek alıyor... Hemen başvurun!

Son zamanlarda yoğun bir talep olan prefabrik evler gündemde yer alıyor. Prefabrik ev fiyatlarındaki zam ile birlikte isyan eden vatandaşa devlet desteği geldi. Kahramanmaraş depremi ile birlikte vatandaşların gündeminde yer alan prefabrik ev betonarme ev yerine tercih ediliyor. Bütçesi uygun olmayan vatandaşlara ise devlet el atıyor. Peki prefabrik ev desteği kimlere veriliyor? İşte tüm detaylar...

PREFABRİK EV YAPTIRANA DEVLET DESTEĞİ

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaket ile birlikte ülke çapında endişe yaşandı. Deprem fırtınasının esiri olan Türkiye çareyi prefabrik evlerde buldu. Prefabrik evlerde deprem riskinin en aza inmesiyle birlikte vatandaşlar araştırmaya başladı. Prefabrik ev fiyatlarının yüksek olmasıyla birlikte vatandaşlara devletten destek ödemesi açıklandı.

Depremzede vatandaşlara 200 bin TL tutarında prefabrik ev desteği verilecek. Yapımı oldukça basit olan prefabrik ev konfor açısından ve hız bakımından oldukça dikkat çekiyor. Birçok bileşeni fabrikada üretilen prefabrik evlerin inşası için temel kazmaya da gerek kalmıyor.

Prefabrik evler genelde bir veya iki katlı olarak karşımıza çıkıyor. İstenilen metrekareye göre planlama ve düzenleme dahilinde evler yapılıyor. Prefabrik ev yapımı için tamamen fabrika çıkışı olsa da belirlenen arazinin daha öncesinde işlem görmesi ve ev monte edildiği zaman temellerinin atılmış olması gerekmekte.

42-metrekare-konteyner-ev-cp-3.jpg

PREFABRİK EVİN ARTILARI NELERDİR?

Prefabrik evin kişiye sağladığı artılar ise merak konusu oldu. Avantajları merak edilen prefabrik evler her iklim koşuluna göre yapılmakla kalmayarak tüm avantajları şu şekildedir;

  • Bu evler, üretim ile montaj sürelerinin kısalığı ile fark meydana getirir.
  • Kullanılan malzemenin özelikleri, prefabrik evlerin deprem gibi doğal afetlere karşı daha dayanıklı ve sağlam olmasına yardım eder.
  • Prefabrik evlerin şekli ile tasarımında istediğiniz gibi yapma imkânınız var.
  • İstenilen değişiklikler için uygun yapısı vardır.
  • Kullanılan malzemelere bakıldığında çevre dostu bir yapıdadır.

prefabricated-homes-sale-small-prefab-michigan-767059-001.jpg

PREFABRİK EV DESTEĞİ ŞARTLARI NELERDİR?

Prefabrik destek ödemeleri ise yaşanan deprem felaketi ile birlikte büyük ilgi gördü. Devlet desteğinden faydalanabilmek için hane içerisinde kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin en fazla 3'te 1'i kadar olmalıdır. Bu şartın yanı sıra engellilik, yaşlılık, tek ebeveynli olma, dul ve daha birçok şartları yerine getiren vatandaşlar destek ödemesinden faydalanabilir. Özel şartlara sahip olan vatandaşlar aynı zamanda onarım yapılacak ev ya da ev yapımlarda tam hisseli tapuya sahip olması gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN