Dünyanın en gelişmiş ülkesi yeni personeller arıyor! 103 bin TL maaş ile dev alım! Herkes bu fırsatı bekliyordu…

Dünyanın en gelişmiş ülkesi yeni personeller arıyor! 103 bin TL maaş ile dev alım! Herkes bu fırsatı bekliyordu…

Yurt dışında çalışmak isteyen inlerce kişiye sevindiren haber İsviçre'den geldi. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alan İsviçre tam 103.000 maaş ile 85.000 işçi alımı yapılacağını duyurdu. O meslek gruplarında çalışanlar sakın fırsatı kaçırmasın. İşte personel başvuru detayları…

Dünyanın en zengin ve gelişmiş ülkeleri arasında yer alan İsviçre yeni personeller için kapıları araladı. 103 bin TL'den 202.000'ye kadar maaş ödemesi yapılacağı belirtilirken personel başvuru detayları da tek tek açıklandı. Pandemi süreci ile birlikte kalifiye eleman açığı Avrupa ülkelerinde baş gösterirken 85.000 işçi alımı için İsviçre düğmeye bastı. Sağlıktan turizme teknisyenlikten bilgisayar uzmanlığına kadar pek çok farklı alanda kadrolar açılırken başvuru detayları da dikkatle takip ediliyor. İşte personel başvuru detayları…

İSVİÇRE KAPILARI ARALADI

Ülkede özellikle doktor açığı bulunduğu belirtilirken yaşlı bakım ve hastanelerde çalışmak üzere hemşire alımı yapılacağı belirtildi.

Rusya ve Ukrayna savaşından kaçıp İsviçre'ye yerleşen vatandaşlar bile bu açığı kapatamazken 85.000 vasıflı işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Rakamın yıl sonuna kadar 365 bin kişiye kadar yükselebileceği belirtilirken ülkeye nasıl yerleşileceği iş bulma fırsatları da merak ediliyor.

isvicre-is-basvurusu.jpg

PERSONEL BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İsviçre'de yapılacak olan personel alımları için vatandaşların öncelikleri davet alması gerekmektedir. Davet almak için istenen şartlar şu şekildedir:

  • Belirli bir seviyede dil bilgisi
  • İsviçre'de devlet yardımı ya da sosyal yardım almaksızın geçinebileceğinizi kanıtlamış olmak.
  • İkamet edebileceğiniz bir evin bulunması şartlarının sağlanması gerekmektedir.

isvicre-personel-alimi-kapak.jpg

İSVİÇRE'DE MAAŞLAR NE KADAR?

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan İsviçre'de saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangına denk gelmektedir. Kapsamda aylık ücret 4000 İsviçre Frangı olurken saatlik olarak 596 TL aylık olarak da 103 bin TL maaş sağlanmış oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN