Dünyanın en yaşanabilir 100 şehri belli oldu! Türkiye de listeye girdi: Bakın ilk 20’de hangi ilimiz var

Dünyanın en yaşanabilir 100 şehri belli oldu! Türkiye de listeye girdi: Bakın ilk 20’de hangi ilimiz var

Dünyada yaşamak için en ideal şehirler belli oldu. 100 şehrin sıralandığı listede o ilimiz de kendine yer buldu. İşte dünyanın en yaşanabilir 100 şehri…

Global danışmanlık firması Resonance Consultancy, 2024 yılı için dünyadaki en iyi şehirleri listeledi. 1 milyonu aşkın nüfusu olan 270’den fazla şehir arasından ilk 100’e girenler belli oldu.

Liste hazırlanırken yaşanabilirlik, şehirlerin sevilme oranı ve refah gibi birçok etken göz önüne alındı. İşte, dünyanın en yaşanabilir ilk 10 şehri ve listeye giren şehrimiz…

EN YAŞANABİLİR 10 ŞEHİR

10- SEUL GÜNEY KORE

guney-kore.jpg

Raporda Seul, K-pop gibi bütün dünyada yankı uyandıran trendleri ile kendini küresel bir popüler kültür merkezi olarak konumlandırdı. Bunun yanı sıra yoksulluk oranındaki düşük oran, küresel boyuttaki 500 firması ile büyüyen start-up ekosistemiyle Güney Kore başkentinin savaşta harap olan bir kentten ileri teknoloji merkezine dönüşümü de dikkat çekti.

9- AMSTERDAM HOLLANDA

amsterdam.jpg

Ünlü red light bölgesinin merkezden banliyödeki bir yer taşınması, yerleşik olmayanların esrar kafelerine girmesine yasak getirilmesi gibi yerel halkın şikayetlerini dikkate alan yenilikler, şehrin en iyi şehirler listesinde kendine yer bulmasında etkili oluyor.

8- BARSELONA İSPANYA

barselona.jpg

Barselona gerek yaşanılabilirlik gerek sevilebilirlik bakımından listenin ilk 10’unda kendine yer buluyor. Bunun en büyük nedeni olarak da ikonik parkları, etkileyici mimarisi ve yıl boyu devam eden iyi hava şartları gösteriliyor.

7- SAN FRANCİSCO ABD

san-francisco.jpg

Kentteki iş imkanları, yüksek maaşlar ve eğitimli iş gücüyle raporda start-up inovasyonu için dünyanın en iyi yerlerinden biri sayılan San Francisco da 7. Sıraya yerleşiyor.

6- DUBAİ BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

dubai.jpg

Dubai, lüks ve canlı bir şehir olarak yükselmeye devam ediyor. Rapora göre Dubai, otelleri, simge yapıları ve dikkat çekici bölgeleriyle listeye yerleşmeyi hak ediyor.

5- SİNGAPUR

singapur.jpg

Raporda, kentin gezginlerin iştahını açan yemek ve alışveriş imkanlarından bahsediliyor. Kent, dikkat çekici perakende seçenekleri ile Asya’nın en modern, iyi organize edilen ve büyüleyici kent merkezlerinden biri olmasıyla dikkat çekiyor.

4- TOKYO JAPONYA

tokyo.jpg

Raporda Tokyo, dünyadaki en yaşanabilir metropollerden biri olarak kabul ediliyor. Kent, butik mağazaları ve lüks büyük mağazaları ile dünyanın en iyi alışveriş listesinde kendine yer buluyor.

3- NEW YORK ABD

new-york.jpg

Listeyi hazırlayan Resonance Consultancy şehri şöyle anlatıyor:

“Bu şehir geri döndü. Dışarıda vakit geçirmeyi tercih edenler için High Line ve Central Park gibi klasikler, şehrin en yeni yeşil alanı Little Island ile birleşiyor. ”

2- PARİS FRANSA

paris.jpg

Yakında yeniden açılması beklenen Notre Dame ile Paris Plages şehir plajı, Paris Charles de Gaulle Havalimanı’ndaki 250 milyon Euro’luk yenilenme gibi çalışmaların şehrin bu listeye girmesinde büyük etkisi olmuş gibi görünüyor.

1-LONDRA BİRLEŞİK KRALLIK

londra.jpg

Raporda, dünyanın en iyi şehri olarak Londra yer alıyor. Çalışma, kültürü ve yüksek eğitim seviyesi kenti en yaşanabilir bölge yapıyor.

TÜRKİYE 19. SIRADA

istanbul.jpg

Listenin ilk 10’una girmeyi başaramasak da ilk 20’de kendimize yer buluyor. Listenin 19. Sırasında Türkiye’den tabiki de İstanbul şehri yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN