Eskişehir seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran seçimleri Eskişehir oy oranı

Eskişehir seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran seçimleri Eskişehir oy oranı

Eskişehir seçim sonuçları 24 Haziran akşamı ilk oylar gelmeye başladığı anda sayfamızda olacak. 2018 genel seçimlerinde Eskişehir seçim sonuçlarında hangi parti çıktı? Partiler kaç milletvekili çıkardı ve oy oranları ne oldu? AK Parti-MHP'nin Cumhur ittifakı mı yoksa CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi'nin Millet İttifakı mı tercih edildi? İşte tüm bu soruların yanıtlarına 24 Haziran'da karar.com'dan ulaşabilirsiniz.

Eskişehir seçim sonuçları vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. 24 Haziran seçimlerinde oy kullananacak yaklaşık 550 bin seçmen, sonuçların ne olduğunu merak ediyor. Eskişehir seçim sonuçlarını, oy oranlarını, milletvekili dağılımlarını ve ilçelerdeki sonuçları haberimizden görebilirsiniz. Seçim 2018'de ittifak sistemi ilk kez uygulanacak. AK Parti ile MHP Cumhur İttifakı olarak seçimlere katılırken, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Millet İttifakı olarak katıldı. Eskişehir'de oy kullanacak yaklaşık 550 bin seçmen sonuçların ne olacağını şimdiden merak etmeye başladı. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti yüzde 43,1, CHP ise yüzde 38,7 oy oranına ulaşarak 3'er milletvekili çıkarmıştı. 

ESKİŞEHİR'DE İLK OYLAR KULLANILDI

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Eskişehir’de ilk oylar kullanıldı.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanmaya başlayan Eskişehirliler, sabah saat 08.00’de oy kullanacakları okulların yolunu tuttu. Vatandaşlık görevlerini erkenden yerine getirmek isteyen seçmenler, kimlikleri ile birlikte sandığa gitti. Burada destekledikleri aday için oy kullanan vatandaşlar, vatana ve millete hayırlı olmasını dilerken, herkesin oy kullanmaya gelmesi için çağrıda bulundular.

ESKİŞEHİR'DE SEÇİM MANZARALARI

Eskişehir'de, engelliler ve hastalar, cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi için İl Sağlık Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlarla evlerinden alınıp, oy kullanacakları okullara götürüldü. İbrahim Nakaş ile bugün evlenecek olan Yasemin Altıntaş, gelinliğiyle oy kullandı.

18-06/24/3facdd72f01a7e16d47ce2fd75b065d5-1529845552.jpg

ESKİŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI

Eskişehir seçim sonuçları diğer illerde olduğu gibi merakla bekleniyor. 24 Haziran seçimlerinde hangi partinin hükümet olacağı ve kaç milletvekili çıkaracağı merak konusu. Eskişehir seçim sonuçlarını, oy oranlarını ve son dakika gelişmelerini karar.com'dan takip edebilirsiniz.

18-06/12/eskisehir-1528794823.jpg

ESKİŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

Eskişehir'de oy verecek olan yaklaşık 550 bin seçmen seçim sonuçlarını bekliyor. 1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %35,93 , Cumhuriyet Halk Partisi %39,3 , Milliyetçi Hareket Partisi %16,84 ve Halkların Demokratik Partisi %3,58 oy oranları ile Eskişehir ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. 24 Haziran seçimlerinde ise ilk kez seçim ittifakı sistemi uygulanacak. Bu bağlamda Eskişehir seçim sonuçlarında sürpriz olma olasılığı yüksek. 

18-06/12/eskisehir-1528795608.jpg

ESKİŞEHİR'DE MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

AK Parti: Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay.

CHP: Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel.

ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

ESKİŞEHİR AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Nabi Avcı
Harun Karacan
Emine Nur Günay
Mustafa Dündar Ünlü
Ahmet Namık Akdoğan
Nurettin Kaba
Serhat Tunç

ESKİŞEHİR CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Utku Çakırözer
Jale Nur Süllü
Nuray Akçasoy
Mehmet Engin Çakmak
Sinan Özkar
Sibel Yeşildal
Metin Tomsuk

ESKİŞEHİR MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Metin Nurullah Sazak
Kadir Bıyık
Kayıhan Çağlar
Kezban Akkaya
Ahmet Muhammed Hızlan
Ayberk Kırçın
Cüneyt Aydemir

ESKİŞEHİR İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Arslan Kabukçuoğlu
Ömer İbrahim Sayın
Eren Ekmen
Ebru Servi
Emre Demir
Arif Geçkalan
Gökçe Yatmaz

İLÇE İLÇE ESKİŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI 2018

Eskişehir'in 14 ilçesinin seçim sonuçlarını ve oy dağılımını karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Hangi ilçeden ne kadar oyun kime verildiğini görmek ve detaylı bilgileri görüntülemek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz. 

Alpu seçim sonuçları
Beylikova seçim sonuçları
Çifteler seçim sonuçları
Günyüzü seçim sonuçları
Han seçim sonuçları
İnönü seçim sonuçları
Mahmudiye seçim sonuçları
Mihalgazi seçim sonuçları
Mihalıççık seçim sonuçları
Odunpazarı seçim sonuçları
Sarıcakaya seçim sonuçları
Seyitgazi seçim sonuçları
Sivrihisar seçim sonuçları
Tepebaşı seçim sonuçları

ESKİŞEHİR'DE OYLAR SAYILMAYA BAŞLANDI

Türkiye genelinde oy verme işlemi sona ererken, Eskişehir’de oylar sayılmaya başlandı.
Cumhurbaşkanı ve 27’nci dönem milletvekili genel seçimi için saat 08.00’de başlanan oy verme işlemi, saat 17.00 itibarıyla sandıkların kapanması ile sona erdi. Eskişehir’de kapanan sandıklarda sayım başladı.

ESKİŞEHİR'DE İLK OYLAR KULLANILDI

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Eskişehir’de ilk oylar kullanıldı.
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanmaya başlayan Eskişehirliler, sabah saat 08.00’de oy kullanacakları okulların yolunu tuttu. Vatandaşlık görevlerini erkenden yerine getirmek isteyen seçmenler, kimlikleri ile birlikte sandığa gitti. Burada destekledikleri aday için oy kullanan vatandaşlar, vatana ve millete hayırlı olmasını dilerken, herkesin oy kullanmaya gelmesi için çağrıda bulundular.
 
Oy kullanmak için İki Eylül Ortaokuluna gelen Ahmet Tırnova, “Vatana millete hayırlı olsun diyorum. Erkenden geldik her seçimde olduğu gibi. Vatanımız, milletimiz için hayırlısı neyse o olsun” ifadelerini kullandı. Herkesin oy kullanmaya gelmesi gerektiğini ifade eden Nalan Tırnova, “Hayırlısı olsun, söyleyecek başka bir şey yok. Umarım artık her şey güzel olur, yolunda gider. Erken geldim. Oy kullandıktan sonra da işe gideceğim. Vatandaşlık görevimi yaptım. İnşallah artık tamamdır. Herkes gelsin bence. Vatan sırf bizim için değil, herkes için. Gelmeleri lazım. Ayıp ederler” şeklinde konuştu.

"Oy kullanımının diğer seçimlere göre yüksek olacağını bekliyorum": Bu sene en yüksek oy kullanım oranı olabileceğini söyleyen Ziya Yavuze ise, “Seçimlerin sonucundan emin olmak istiyoruz. Ülkeyi demokrasiye doğru taşımasını diliyoruz, o yüzden demokratik bir görev ve sorumluluk gereği geldik ve oyumuzu kullandık. Herkes bu sorumluluğu yerine getirmeli. Oy kullanımının en yüksek olacağını bekliyorum. Yani bu seçimlerde belki bu zamanki seçimlere göre en yüksek oy kullanma oranı yakalanır diye düşünüyorum” dedi.

ESKİŞEHİR COĞRAFİ KONUMU VE ÖZELLİKLERİ

İç Anadolu Bölgesi’nin kuzeybatında 29-32 derece doğu boylamları ile 39-40 derece kuzey enlemleri arasında yer almaktadır.

Kuzeyinde Bolu, doğusunda Ankara, güneyinde Konya ve Afyonkarahisar, batısında Kütahya ve Bilecik illeri bulunmaktadır. Eskişehir'in ilçelerinden Seyitgazi'nin küçük bir bölümü Ege'nin, Sarıcakaya İlçesi'nin tümü ile Merkez ve Mihallıçık ilçelerinin bir bölümü Karadeniz Bölgesi'nin etkisindedir. Ancak Eskişehir, coğrafi karakterini genellikle İç Anadolu Bölgesi'nden alır.

Kuzeyden Bozdağ ve Sündiken Dağları, güneyden Emirdağ, doğudan Orta Asya Vadisi, batıdan Türkmen Dağı gibi doğal sınırlarla çevrili olan il alanı, yaklaşık 13.653 km2 dir. Bu alanıyla il, Türkiye topraklarının %1.8' ini kaplamaktadır. İl merkezinin denizden yüksekliği ise 792 m dir.

Eskişehir ili, güneyden Afyonkarahisar'ın Emirdağ ve İnsaniye; güneydoğudan Konya'nın Yunak; doğudan Ankara'nın Polatlı, Nallıhan ve Beypazarı; kuzeybatıdan Bolu'nun Göyük; batıdan Bilecik'in Gölpazarı, Söğüt, Bozüyük ilçeleri ve Kütahya ile çevrelenmiş durumdadır.

Yaklaşık %22'sini dağların oluşturduğu ilin, yeryüzü şekilleri içinde ovaların payı %26 dolayındadır.

İç Anadolu'nun kuzeybatı köşesinde yer alan Eskişehir ilinin topografik yapısını, Sakarya ve Porsuk havzalarındaki düzlükler ile bunları çevreleyen dağlar oluşturur. Havza düzlüklerini, kuzeyden Bozdağ-Sündiken Sıradağları, batı ve güneyden ise İç Batı Anadolu eşiğinin doğu kenarında yer alan Türkmen Dağı, Yazılıkaya Yaylası ve Emirdağ kuşatır.

Dış etmenlerin uzun süren aşındırmaları sonucu vadiler, genellikle derinleşmiştir. Vadi yamaçları hafif eğimli olup, yamaç aşındırması güçlüdür. Genç oluşumlar dışında tepe sırtlarının basık ve yuvarlak olduğu ilde, kapalı havza durumu pek görülmez. Denize doğru sürekli bir eğim vardır.

Dağlar, ilin ovalarını çeşitli yönlerden kuşatır. Dağlık alanlarında, farklı aşınma ve çözünme sonucu ortaya çıkan şekiller, genellikle belirgindir. Ovalardan dağlara doğru, çeşitli yükseltilerde uzanan platolar vardır. İlin kuzeyinde, batı-doğu yönünde, Anadolu'nun iç sıradağlarından Bozdağ ve Sündiken Dağlan yer alır ve uzantıları doğuda, il sınırını oluşturan Sakarya Irmağı'na dek sokulur.

Eskişehir ilinin güneydoğu köşesinde, Sakarya yayının içinden başlayan Sivrihisar Dağları, güneydoğu-kuzeybatı yönünde uzanır. Kaymaz Bucağı'na uzanan Sivrihisar Dağlan eşik görünüşlü bir yayla üzerinde yer alır.

Kaymaz Bucağı'ndan sonra yayla görünümü kazanan geniş eşik üzerinde, yer yer yüksek tepeler görülür. Eskişehir il merkezinin güneyinde başlayan bu yayla görünümlü dalgalı alan, batı yönünde sürer. Sarısu Ovası'nın güneyinde, Küçük Türkmen Dağı'nı oluşturur ve il sınırları dışında Domaniç Dağları ile birleşir. Kaymaz Bucağı ile Eskişehir il merkezi arasındaki en önemli yükselti, Koca Kır Yaylası'nın Porsuk Ovası'na inen etekleridir. Porsuk Çayı'ndan batıya doğru gidildiğinde 1.255 m. yüksekliğindeki Küçük Türkmen Dağı'na ulaşılır. Daha batıda ise Kozdoğru Tepesi ile Göktepe bulunur.

Asıl Türkmen Dağı, Porsuk Barajı'nın güneyinden başlar ve uzantıları ile birlikte Sakarya Ovası'na dek uzanır. En yüksek noktası 1.825 m. ile Türkmen Dağı Tepesi'dir. Diğer önemli yükseltiler, Kırgıl Tepe, Kuyu Tepe, Yaylacık Tepe, Deve Eriği Tepesi, Deve Tepe ile Oluk Dağı'dır.

BİTKİ ÖRTÜSÜ

İç Anadolu stepleri, Kuzey Anadolu ve Batı Anadolu ormanları, Eskişehir'in bitki örtüsünü oluşturur. Sündiken Dağları'nın, Porsuk Vadisi'ne bakan güney yamaçlarında, 1000 metreden sonra meşe çalılıkları, daha sonra da bodur meşeler görülür. 1300 metreden sonra yer yer kara çamların göze çarptığı Sündiken Dağları'nın, Türkmenbaba, Eşekli Türkmen Tepesi ve Bozdağ'ın Sakarya Vadisi yönü incelenirse, (özellikle Tandırlar Dağküplü Köyleri arası çok sıktır) karaçamla kaplı olduğu gözlenir. Burada karaçamların arasında, kızılçamlar da görülür. Taştepe ve Mihalıççık civarına kadar sarıçamlar yer alır. Yapıldak civarındaki çam ormanları arasında, yüksek meşeler görülür. Eskişehir'in güneyindeki platolarda ve Çifteler Ovası'nda orman yoktur fakat karakteristik step bitkileri vardır. Sarısu Porsuk Vadisi'nin bitki örtüsünü, yumak, yavşan ve kekik oluşturur. Porsuk ve Keskin Dereleri'nin kenarlarındaki bitki örtüsü ise, söğütler, kavaklar, karaağaçlar ve koruluklardan oluşur.

AKARSULARI

Sakarya Nehri: Çifteler İlçesi'nin sınırları içinde yer alan "Sakaryabaşı" denilen yerden çıkmaktadır. Buradan çıkan su, önce Bardakçı Suyu ile, sonra Seydisu ve Sarısu ile birleşerek güneydoğuya doğru akar. Çakmak Köyü yakınında Ankara - Eskişehir arasında il sınırı olur ve kuzeye döner. Kıran Hamamı denilen yerde Porsuk Çayı ile birleşir ve kuzeye doğru akar. Sarıyer Barajı'ndan sonra akışı batıya döner.

Porsuk Çayı ve Kolları: İki koldan oluşmuştur. Birincisi, Porsuk suyudur. Kaynağı Murat Dağı'ndadır. Altıntaş havzasında hafif meyilli bir arazide akar. Diğer kol, Kütahya'nın batısından gelir. Bu, şehrin kuzeyinden "Porsuk Çayı" adı ile geçen sudur. Bunlar Çukurova'da birleşerek ve Eskişehir il sınırında, İncesu Köyü'nün yakınındaki Kalburcu Çiftliği'nden geçerler. Sonra sırasıyla Kunduzlar, Kargın Deresi, Ilıcasu, Mollaoğlu Deresi, Sarısu, Keskin-Muttalip dereleriyle birleşerek, Sakarya Nehri'ne yaklaşırken de Pürtek Çayı'nı içine alır.

BARAJLARI

Porsuk Barajı: Porsuk Çayı üzerindedir.Şehrin su taşkınlarını önlemek, sulama ve kullanma suyunu temin amaçlı yapılmıştır. Ayrıca burası balık üretimi ve mesire yeri olarak da kullanılmaktadır.

Sarıyar Barajı: Ankara il sınırında, Sakarya Nehri üzerinde Ereğli Demir-Çelik Tesisleri kurulmuştur. Amacı Batı Anadolu'nun elektrik gereksinimini karşılamaktır.

Musaözü Barajı: Eskişehir'den 28 km. uzaklıkta bulunan Mollaoğlu deresi üzerindedir. Yine taşkından korunma ve sulama amacıyla kurulmuş olup, ağaçlandırılan çevresi, Eskişehirlilerin tatil günlerinde rağbet ettikleri mesire yerlerinden biridir. Balık üretimi de yapılır.

Gökçekaya Barajı: Eskişehir'in kuzeydoğusunda Sakarya Nehri üzerindedir. Elektrik üretmek amacıyla kurulmuştur.

Dodurga Barajı: Sarısu deresinin üzerinde kurulmuştur. Eskişehir'e yararlı olan barajlardan biridir. İnönü'yü sulamak ve taşkınları önlemek amacıyla kurulmuştur.

Çatıören ve Kunduzlar barajlarından da yararlanılmaktadır.

Eskişehir seçim sonuçları 24 Haziran akşamı ilk oylar gelmeye başladığı anda sayfamızda olacak. 2018 genel seçimlerinde Eskişehir seçim sonuçlarında hangi parti çıktı? Partiler kaç milletvekili çıkardı ve oy oranları ne oldu? AK Parti-MHP'nin Cumhur ittifakı mı yoksa CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi'nin Millet İttifakı mı tercih edildi? İşte tüm bu soruların yanıtlarına 24 Haziran'da karar.com'dan ulaşabilirsiniz.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN