Hem veliler hem öğrenciler şok olacak! Karnelerde yeni değişiklik: Artık bu ifadeler yer alacak

Hem veliler hem öğrenciler şok olacak! Karnelerde yeni değişiklik: Artık bu ifadeler yer alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, yakın zamanda birçok değişikliğe imza attı. Velileri ve öğrencileri şaşırtacak bir değişiklik daha yapıldı! Bu kez değişiklik karnelerde! Eski ifadeler rafa kaldırıldı! Artık bu ifadeler yer alacak...

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi ve ilkokul düzeyinde eğitimde önemli değişikliklere imza attı. Yayınlanan yeni Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile birlikte 44 farklı maddenin üzerinde değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler arasında önemli bir yer tutan değişikliklerden biri de öğrenci değerlendirmeleri.

DEĞERLENDİRMELER YENİDEN TANIMLANDI

616x321-karneler-ne-zaman-alinacak-saat-kacta-e-okul-ogrenci-girisi-karne-2023-1-2-3-4-5-6-7-8-9-sinif-karne-notu-hesa-1673684112806.jpg

Eski sistemde, öğrencilerin karne değerlendirmeleri "pekiyi", "iyi", "orta", "geçer", ve "başarısız" şeklindeydi. Yeni yönetmelikle birlikte bu değerlendirmeler yeniden tanımlandı. Artık öğrencilerin başarıları "çok iyi", "iyi", "yeterli", ve "geliştirilmeli" olarak ifade edilecek. Bu değişiklik, öğrencilerin eğitim performanslarının daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesini sağlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrencilerin eğitim performansını daha ayrıntılı değerlendirilmesini sağlamak için yapılan bu değişiklik aynı zamanda öğrencilere stresiz bir eğitim ortamı sunmayı hedefliyor.

TÜRKÇE EĞİTİMİNE VERİLEN ÖNDEM ARTIYOR

Özellikle Türkçe eğitimine daha fazla önem verilecek, bu da öğrencilerin ana dillerini etkili ve doğru bir şekilde öğrenmelerini teşvik edecek. Aynı zamanda yabancı dil eğitimindeki sorunların da çözümü hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN