Hukukçu Figen Çalıkuşu'ndan H.K.G.'ye destek: Neşter vurdu cehaletin içine

Hukukçu Figen Çalıkuşu'ndan H.K.G.'ye destek: Neşter vurdu cehaletin içine

6 yaşındaki H.K.G'nin 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilmesine ilişkin davadan çıkan mahkumiyet kararları Türkiye'de büyük yankı buldu. H.K.G.'yi destekleyen hukukçu Figen Çalıkuşu, “Karanlık kör cehaleti, hastalıklı sapkın yapıyı ortaya çıkardı. Neşter vurdu cehaletin içine. Kadınları birleştirdi” dedi.

İstanbul'da H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesiyle ilgili davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, baba Yusuf Ziya Gümüşel'e 20 yıl, Kadir İstekli'ye 30 yıl, anne Fatma Gümüşel'e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

"NEŞTER VURDU CEHALETİN İÇİNE"

H.K.G.'yi destekleyen Karar yazarı ve Avukat Figen Çalıkuşu, bugün yaptığı açıklamada "Bir kadını kutlayarak başlamak istiyorum. Öyle böyle değil; sarılarak, yanaklarından öperek, havalara kaldırarak onu kutlamak istiyorum. H.K.G.’den bahsediyorum. Neden kendisini kutluyorum? Çünkü vazgeçmedi. Karanlık kör cehaleti, hastalıklı sapkın yapıyı ortaya çıkardı. Neşter vurdu cehaletin içine." dedi.

H.K.G'nin kadınları birleştirdiğini söyleyen Çalıkuşu, "Bu kadar kutuplaştırıldığımız bir Türkiye’de bütün kadınlar onun yanında durdular. Kadınlar olarak hak aradılar. ‘Çocukların istismarına daha fazla izin verilmesin’ dediler ve birleştiler. İnsan haklarında birleştiler, kadın olarak bir arada durdular." şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., 6 yaşındayken mürit Kadir İstekli ile evlendirildiğini söyleyerek şikayetçi olmuştu.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; Kadir İstekli hakkında “Çocuğun cinsel istismarı" ve “Nitelikli cinsel saldırı" suçlarından 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istenmişti.

Son olarak 23 Ekim'de mahkeme kararını açıklamış, Yusuf Ziya Gümüşel'e 20 yıl, kız çocuğunun evlendirildiği Kadir İstekli'ye 30 yıl, anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezası vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN