İsrail'den Türkiye'nin kısıtlamasına yanıt geldi

İsrail'den Türkiye'nin kısıtlamasına yanıt geldi

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararına cevaben, İsrail'in Türkiye'ye karşı alacağı önlemleri duyurdu. Katz, Türkiye'nin kısıtlama kararına karşılık olarak İsrail'in Türkiye'ye ihraç edilecek ürünler için bir liste hazırlayacağını ve Türkiye'deki yatırımları ile ürün ithalatını kısıtlamak için ABD Kongresi'ne başvuracaklarını ifade etti.

İsrail'in Türkiye'nin İsrail'e bazı ürünlerin ihracatını kısıtlama kararına verdiği yanıtta, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye'ye karşı çeşitli tedbirler alınacağını duyurdu. Katz, Türkiye'nin tek taraflı olarak ticaret anlaşmalarını ihlal ettiğini savunarak, Türkiye'de yatırımların durdurulması ve Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesi için ABD Kongresi'ne çağrıda bulundu. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin Hamas'a verdiği desteği eleştirerek, "Erdoğan, Gazze'de kadınlara, kız çocuklarına, yetişkinlere tecavüz eden, öldüren ve bedenlerine saygısızlık eden ve çocukları diri diri yakan Filistin katillerine verdiği destek uğruna bir kez daha Türkiye halkının ekonomik çıkarlarını feda ediyor" ifadelerini kullandı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Katz, İsrail'in Türkiye'ye karşı ticaret anlaşmalarının tek taraflı ihlaline göz yummayacaklarını vurgulayarak, Türkiye'ye karşı paralel tedbirler alacaklarını belirtti. Bununla birlikte, Türkiye'nin ihraç etmesi engellenecek ürünler için bir liste hazırlanacağını ve Türkiye'deki yatırımların durdurulması ile Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesi için ABD'deki kuruluşlarla temasa geçileceğini ifade etti.

Türkiye'nin ticaret kısıtlamasına ilişkin olarak Ticaret Bakanlığı'nın bugün duyurduğu liste, inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu içeriyor. Ticaret Bakanlığı, bu kısıtlamanın İsrail'in Gazze'deki soykırım operasyonunun devam etmesi ve yeterli yardımın yapılmaması durumunda devam edeceğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN