İstanbul'da yaşayanlara müjde haber! 200 TL ödeme verileceği duyuruldu

İstanbul'da yaşayanlara müjde haber! 200 TL ödeme verileceği duyuruldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehirdeki vatandaşları sevindirecek bir müjdeyi duyurdu. Yeni başlatılan bir program kapsamında, özel bir kart sahibi olan tüm İstanbullulara hemen hesaplarına 200 TL ödeme yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni uygulamasıyla, sosyal yardım kartı sahibi tüm vatandaşlara ek ödemeler yapılacağı duyuruldu.

Daha rahat geçim sağlamak amacıyla düşük gelirli ailelere belirli aralıklarla destek ödemeleri yapılmaktadır. İBB, bu destek ödemelerini alabilmek için vatandaşların başvuru yapmalarını ve belirlediği koşullara uygun olan ailelere ödemeleri gerçekleştireceğini açıkladı.

ÖDEMELER AYIN İLK HAFTASI YAPILACAK

gdfgfdg-001.jpg

İBB, iş birliği yaptığı Vakıfbank aracılığıyla sosyal yardım kartı dağıtacak. Bu kartlar sayesinde vatandaşlar destek ödemelerine kolayca ulaşabileceklerdir.

Ödemeler, her ayın 1 ile 5'i arasında yapılacak ve başvurular İBB iletişim hattı üzerinden alınmaktadır. Kartlar, denetim yapıldıktan sonra kısa bir süre içinde aktif hale gelecektir.

Kart başvurusu sonrasında İBB, vatandaşların gelir ve durumunu inceleyerek uygun olanlara sosyal yardım kartı verecektir.

Kart sahipleri için yükleme işlemi, başvuruların olumlu sonuçlandığı gün gerçekleştirilecektir. Kartın limiti ise yapılan yardımın miktarına göre belirlenir. Başvurusu kabul edilen vatandaşlar için ilk ay için 200 TL'lik bir limit sağlanacaktır. Ancak bu limit, ay sonuna kadar kullanılmadığı takdirde bir sonraki ay sıfırlanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN