İstanbul'daki 20 yıllık işini bıraktı! Memleketi Samsun'a yerleşti: İki meyve birden yetiştiriyor

İstanbul'daki 20 yıllık işini bıraktı! Memleketi Samsun'a yerleşti: İki meyve birden yetiştiriyor

İstanbul'daki 20 yıllık işini bırakan kadın, memleketi Samsun'a yerleşti! Girişimci kadın tarıma giriş yaparak o meyvelerin üretimini yapmaya başladı! Belediyeden de destek alarak kendi işinin patronu oldu...

Yaklaşık 20 yıldır İstanbul'da tekstil sektöründe çalışan 43 yaşındaki Yıldız, şehir hayatının stresi ve olumsuzluklarından uzaklaşmak için memleketi Samsun'a dönme kararı aldı. Eşiyle birlikte Kavak ilçesine bağlı Ahırlı Mahallesi'nde 25 dönümlük bir arazide ev inşa ettiren Yıldız, İlçe Tarım Müdürlüğünden aldığı eğitimlerle tarım işine atıldı. Arazisine Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı fidan desteğiyle çilek ve aronya yetiştiren Yıldız, çocukları, kedi ve köpekleriyle birlikte stressiz bir yaşam sürüyor.

İSTANBUL'DA YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞIYORDU

aronya-nasil-yetistirilir-1.jpg

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da yaşadığı zorlu şartlar ve sağlık sorunları nedeniyle şehir hayatından uzaklaşma kararı aldığını belirtti. İstanbul'da yönetici olarak çalışırken sürekli stres altında olduğunu ve uyku problemleri yaşadığını ifade eden Yıldız, memleketine dönmeye karar verdiğinde eşiyle birlikte İstanbul'daki işini bıraktığını ve Kavak'a yerleştiklerini dile getirdi.

BELEDİYEDEN FİDAN DESTEĞİ ALDI

aronya-nasil-yetistirilir-2.webp

Ahırlı Mahallesi'nde iki katlı bir ev inşa ettiklerini, ardından tarım işine girmek için İlçe Tarım Müdürlüğü'nden çeşitli eğitimler aldığını aktaran Yıldız, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı fidan desteğiyle arazisinde çilek ve aronya yetiştirmeye başladı. Çilek üretiminden kısa sürede kazanç elde ettiğini söyleyen Yıldız, aynı zamanda bahçecilikle uğraşarak domates, biber, sarımsak gibi ürünleri de yetiştirmeye başladı.

DAHA HUZURLU BİR HAYAT YAŞIYOR

aronya-nasil-yetistirilir.jpg

Yıldız, tarım işine girmesinin sağlığını olumlu yönde etkilediğini ve şehir hayatındaki stresten uzaklaşmanın kendisini daha mutlu kıldığını vurguladı. İstanbul'da yönetici olarak çalıştığı dönemde gece gündüz düşündüğü işleri artık düşünmediğini, kafasını yastığa koyduğu anda rahatça uyuyabildiğini ifade eden Yıldız, şehirde geçirdiği stresli günlerin ardından memleketindeki huzurlu yaşamıyla kendini daha iyi hissettiğini söyledi.

Tarım işine girdikten sonra öğrenmeye başladığı bilgilerle araştırmalar yaptığını ve deneyim kazandığını belirten Yıldız, zaman içinde çevresindeki kadınlara da istihdam sağlayarak onlara örnek olmaya çalıştığını dile getirdi. İstanbul'daki arkadaşlarına, zorlukları değil güzellikleri paylaştığını ifade eden Yıldız, tarıma verilen desteklerin kendisini cesaretlendirdiğini ve yeni ürünleri denemek istediğini söyledi. Yıldız, tarım işiyle uğraşmanın kendisine sağlık ve huzur getirdiğini, artık zaman kavramının olmadığını ve stressiz bir yaşam sürdüğünü belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN