İstanbul'un bu iki ilçesinde oturanlar dikkat! Bakanlık duyuru yaptı

İstanbul'un bu iki ilçesinde oturanlar dikkat! Bakanlık duyuru yaptı

İstanbulluları ilgilendiren açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi. O iki ilçede ikamet eden ya da çalışan vatandaşlar için hayat kolaylaştıran bir açıklama yapıldı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

İstanbul Bakırköy İncirli'den Kadıköy Söğütlüçeşme'ye uzanacak “Büyük İstanbul Tünel Projesi” için açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi. Tünel projesi için çalışmaların başladığını duyuran Karaismailoğlu detayları paylaştı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

TÜNEL PROJESİNDE YENİ AŞAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakıyorum köyden Kadıköy'e uzanacak “Büyük İstanbul Tünel Projesi” için önemli bir açıklamaya imza attı. Bakırköy İncirli'den, Kadıköy Söğütlüçeşme'ye kadar uzanacak olan hat için detaylar paylaşıldı. Adil Karaismailoğlu, hayata geçirilecek olan yeni projenin Türkiye Yüzyılı’nın simgelerinden biri olacağını belirtti. “Büyük İstanbul Tünel Projesi”nin Marmaray ve Avrasya tünellerinin ardından İstanbul boğazını geçecek 3 temel projesi olduğunu belirten Karaismailoğlu, proje ile birlikte ulaştırmada yeni bir çağ atlanmış olacağının altını çizdi.

istanbul-tunel.jpg


PROJE NE ZAMAN TAMAMLANACAK?


İstanbul'un ulaşımında büyük bir önem arz eden yeni proje için detayları paylaşan Adil Karaismailoğlu, “Ulaşım Ana Planı verileri kapsamında yapılan hesaplamalarla şu anda günlük 2 milyonu aşması daha sonra ise günlük 3 milyonun civarını bulması öngörülüyor dedi. İstanbul da artan trafik yoğunluğunun, sorun teşkil etmemesi adına, her zaman olduğu gibi bugünden geleceği planlıyoruz.” sözlerini dile getirdi.

tunel-istanbul.jpg

Kadıköy'den Bakırköy'e kadar uzanacak olan yeni projenin 28 kilometre uzunluğunda olduğunu işaret eden Bakan Karaismailoğlu, 13 istasyonun bulunacağının altını çizdi. Metrobüs hattının bulunduğu yerlere D100(E5) güzelgahına toplu taşımacılığın ana hattı yapıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, 6.5 milyon istanbullunun ikamet ettiği bölgelere hizmet edecek güzergah sayısının 11 farklı raylı sistem hattı ile birbirine bağlanacağını aktardı. Bakan Karaismailoğlu, projenin 2028 yılında hizmete geçmesine planladıklarını belirterek İstanbul Tüneli ile birlikte günlük ortalama 1,3 milyon yolcunun hizmet alabileceğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN