İzin almadan işe gitmeyenler dikkat! Sakın bir şey olmaz demeyin: Bu karar başınızı ağrıtabilir

İzin almadan işe gitmeyenler dikkat! Sakın bir şey olmaz demeyin: Bu karar başınızı ağrıtabilir

İşe giden herkesi yakından ilgilendiren önemli bir karara imza atıldı. Mazereti olmadan bir şey olmaz diyerek işe gitmeyenlerin başı fena halde yanacak. Danıştay konu hakkında net bir karara vardı. İzin almadan işe gitmeyenler bir kez daha düşünsün. İşte Danıştay’ın o kararı…

Mazeretsiz bir şekilde işe gitmeyenler büyük tehlike altında. Devlet hastanesinde tıbbi sekreter olarak görev yapan genç bir kadının psikolojik sorunları gerekçe göstererek 10 gün boyunca işe gitmemesi memuriyetten atılmasına neden oldu. Karar üzerine hukuki yollara başvuran genç memur 1. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Uzun süren hukuki mücadele kapsamında Danıştay son noktayı koydu. İşte Danıştay’ın o kararı…

DANIŞTAY KARARA VARDI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesi gereğince kesintisiz ve mazeretsiz olarak 10 gün boyunca göreve gelmediği için 15 Nisan 2016 tarihinde görevinin iptaline karar verilen genç memur, işlem iptali ve bu süre zarfında yoksun kaldığı parasal hakları yasal faizi ile birlikte geri ödenmesi talebinde bulundu. Ancak açılan davanın kararı bağlanması uzun süren hukuki bir süreci de beraberinde getirdi. Danıştay mazeretsiz olarak işe gidenlere kötü haberi verdi.

ise-gec-kalmak.jpg

SAKIN MAZERETSİZ GİDEYİM DEMEYİN

Sağlık Bakanlığı ve memur arasındaki hukuki süreç uzun süren bir dava sürecinin ardında sonlandı. Davalı Sağlık Bakanlığı, memurun psikolojik rahatsızlığının işe gelmemesine engel olabilecek herhangi bir sonuç doğurmadığını belirterek davanın reddini istedi. Mahkeme davayı reddederken davacı memur kadın dosyayı Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Temiz müracaatı da reddedilince bu kez dava Danıştay'a taşındı.

isten-kovulmak.jpg

Danıştay 12. Dairesi, dava için emsal niteliğinde bir kararı imza attı. Bir devlet memurunun görevden çekilebilmesi için izin almadan veya kurumca kabul edilen bir Mazereti olmadan 10 gün boyunca kesintisiz olarak göreve gelmemiş olması gerektiğini hatırlattı. Karar kapsamında temiz sistemlerinin reddedildiği ve davaların reddedildiği mahkeme kararının hukuka uygun olduğu işaret edildi. Danıştay tarafından verilen sonuç ise herkese tir tir titretti.
Danıştay oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda mazeretsiz olarak işe gitmemenin memuriyetten çıkarma sonuçlarına net bir şekilde belirttiğini işaret etti. Danıştay'dan çıkan karar doğrultusunda mazeretsiz işe gitmemenin sonuçları ile ilişki alınan tarihi karar diğer davaları da yol gösterici olacak. İşten çıkarılan ya da çıkartılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan memurlara önemli bir referans oluşturacağı belirtildi. İşten çıkarılma süreçlerini daha detaylı ve ayrıntılı bir şekilde ele alınması ile birlikte daha fazla hukuki netlik ortaya çıkacağı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN