Kanseri durduran o meyve 15 liraya satılıyor! Kapış kapış giderken köylülerin geçim kaynağı oldu... Bu meyve resmen mucize...

Kanseri durduran o meyve 15 liraya satılıyor! Kapış kapış giderken köylülerin geçim kaynağı oldu... Bu meyve resmen mucize...

Birçok hastalığın karşısında durabilmek için neler tükettiğimizde dikkat etmemiz gerekiyor. Sağlıklı beslenmek sağlıklı vücutları oluştururken bu meyve resmen kansere meydan okuyor. Kanseri durdurmasıyla bilinen o meyve 15 liraya satılıyor! Kapış kapış giderken bir yandan da köylülerin geçim kaynağı hâline geldi. Bu meyve resmen mucize…

Sağlıklı beslenmek, vücudun ihtiyacı olduğu vitamin ve mineralleri karşılamak insanları hastalıktan koruyan faktörlerdir. Öyle ki her besinin insan vücudunda farklı etkileri vardır. Kimisi göz sağlığına iyi gelirken kimisi kalp sağlığına kimisi de cilt sağlığına iyi gelir. Bu meyve ise içerisinde bulundurduğu bileşenler sayesinde insan vücuduna birçok fayda sağlıyor. Bunlardan en önemlisi ise kansere karşı önlem almak için tüketiliyor olması.

KÖYLÜLERİN GEÇİM KAYNAĞI O MEYVE

Bilecik merkeze bağlı, Küplü, Başköy ve Bekdemir köylerinde bin dönümlük bahçede yetişen 'Cennet Hurması' hasadı başladı. İnsan vücuduna olan faydalı etkileriyle bilinen cennet hurması tadıyla da oldukça dikkat çekici meyveler arasında yer alıyor. Hasadı başlayan bu meyve, hasadı yapılan köydeki halkın %70 inin geçim kaynağı oldu.

yeni-proje-1-002.jpg

Küplü Köyü Muhtarı Hüseyin Demirbaş, Küplü, Başköy ve Bekdemir geçen seneye nazaran daha az rekolte aldıklarını anlatarak, "Geçen sene bin tonun üzerindeydi bu sene ise 200-220 ton hurma rekoltemiz var. Bu toplam, ortalama 400 çiftçiden toplanan hurmalar. Fiyatlar bu sene 15 ila 20 lira arasında seyretti. Kalite bazında hurmamız gayet güzel, Türkiye’nin her tarafından talep var" dedi.

capture-20231120155445319.jpg

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN TALEP VAR

Demirbaş "Şimdi görmüş olduğunuz gibi elimde hafif bereli bir hurmamız var. Biz bu bereli hurmaları kurutmada kullandığımız için yani geri dönüşüm diye adlandırabiliriz. Bu sene kuru hurmanın fiyatı 150-200 lira arasında geziyor. Bunun yanında pestil yapıyorlar, cipsini yapıyorlar. Türkiye’nin her tarafından talep var yani. En çok İstanbul var, Ankara var, Antalya’ya gidiyorlar. Mesela İstanbul sosyetesinde kuru hurmayı kahvenin yanında veriyorlar. Antalya tarafında da aynı şekilde. Bursa tarafına da gidiyor" diye konuştu.

yeni-proje-001.jpg

CENNET HURMASININ FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Cennet hurmasının içerisinde yüksek miktarda kalsiyum bulunuyor. Bu nedenle kemik yapısının güçlenmesine yardımcı olurken iskelet sisteminin sağlığı açısından da oldukça önemli bir rol oynuyor.

Bunun yanı sıra magnezyum, demir, C vitamini bulunduran bu meyve özellikle de gebelik döneminde uzmanlar tarafından da sıklıkla tavsiye ediliyor. Anne sağlığını koruyan ve bebeğin gelişimine katkıda bulunan cennet hurması gebelik döneminde meydana gelebilecek sindirim problemlerinin de önüne geçiyor.

Cennet hurmasının antioksidan özellikleri vücuttaki toksinleri temizlerken aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

capture-20231120155438290.jpg

Lif açısından zengin olan cennet hurması bağırsak sağlığı için önemli besinler arasında yer alıyor. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığı da önlüyor. Ayrıca kan basıncını önleyen ve tansiyonu dengeye sokan bir meyve olarak da biliniyor.

Ayrıca mental sağlığa da iyi gelen cennet hurması içerisinde stresle savaşan mineraller ve antioksidanlar bulunduruyor. Bu sayede stresi azaltan mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı oluyor.

Cennet hurmasının içinde bulunan beta karoten maddesi bağışıklığı destekliyor. Dolayısıyla insan vücudunun direncini artırarak yorgunluğun önüne geçiyor. Bunun yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendiren cennet hurması tehlikeli hastalıklara karşı da vücudu bir kalkan gibi korumaya yardımcı oluyor. Bu hastalıklardan biri olan kanser karşısında ise insanların kansere yakalanmaması adına vücudun ihtiyacı olduğu vitaminleri sağlarken bağışıklığı güçlendirmesi hastalıklarla savaşmaya yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN