Kurban vekaleti alıp vatandaşlara salam vermişlerdi! Restoran sahibi baba ve oğul tutuklandı

Kurban vekaleti alıp vatandaşlara salam vermişlerdi! Restoran sahibi baba ve oğul tutuklandı

Bursa’da bir et restoranından kurbanlık için 7 bin 100 TL'ye hisse alan bin 700 kişi kendilerine salam teslim edildiğini iddia etmişti. Gözaltına alınan restoran sahibi baba ve oğul çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

FATİH YÜKSEL

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Demirtaş Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir et restoranı, Kurban Bayramı döneminde 7 bin 100 liradan bin 700 kişiye kurbanlık büyükbaş hayvan hisseleri satmış ve bu vesileyle vekalet alarak kurban kesim işlemini gerçekleştirmişti. Ancak, bazı vatandaşlar, bu etlerin kesilip dondurulduğunu ve günler öncesinden tüketilmeye hazır hale getirildiğini iddia etti.

Bu iddialar üzerine, Bursa İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, söz konusu etlerden numuneler almış ve bu numuneleri inceledi. Yapılan incelemeler sonucunda, etlerin uygun koşullarda saklanmadığı ve satış öncesinde kesildiği tespit edildi. Bu nedenle 3 ton et imha edildi.

7283441a.jpg

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Daha sonra, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, restoranın sahibi olan baba A.A. ve oğlu E.A.'yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından baba ve oğlu, 'dini duyguları sömürerek dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edilmişlerdi. Mahkemede tutuklanan baba ve oğul, cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN