O sabaha titreyerek uyanacaksınız! Kapıyı pencereyi kapatın: Bu sene çok sert geçecek

O sabaha titreyerek uyanacaksınız! Kapıyı pencereyi kapatın: Bu sene çok sert geçecek

Havaların serinlemesiyle birlikte uzmanlardan soğukluk uyarıları geliyor. O tarihten itibaren sıcaklıkların hızla düşmesine karşı hazırlığınızı yapın. Meteorolojik kaynaklardan gelen bilgilere göre pencerenizi kapatmadan, üzerinize atlet giymeden uyumayın. Sert geçen hava koşulları kış aylarını da etkileyecek. İşte tüm detaylar...

Yaz mevsimlerinde hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte kurak ve sıcak günler yaşandı. Geride kalan yüksek sıcaklıkların yerini ise eylül ayı ile birlikte yağışlar ve serinlikler alıyor. El Nino'nun etkisiyle sert geçen hava koşulları üzerine uzmanlar kış mevsimini işaret ediyor.

KIŞ HAZIRLIĞINIZI SAĞLAM YAPIN

El Nino'nun etkisiyle birlikte hava koşulları sert geçerken, yaz mevsiminde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerine çıkmıştı. Kuraklığı da beraberinde getiren sıcaklıklar sonbahar mevsimiyle birlikte ülkeyi terk etti. Eylül ayın ilk günlerinden serinleyen hava yağışlar ile birlikte destekleniyor.

Son olarak İstanbul'da bardaktan boşalırcasına yağan yağmur sel felaketine neden olmuştu. Barajlardaki su seviyeleri kritik bir orana gelmişken beklenen yağış geldi. Bu sene hava koşullarının sert geçeceğine dair sık sık uyarılar geliyor. Uyarılar üzerine kış mevsimini işaret eden uzmanlar ise 1929 yılına ait kış mevsimini hatırlatmaya başladı.

f5khwehw4aavlsu-1.png

TİŞÖRT-ATLET DÖNEMİNE GEÇİLDİ

Sosyal medya üzerinden sık sık hava olaylarına dair tahminlerde bulunan ve tehlikeli koşullara karşı milyonları uyaran Kerem Ökten'den kış paylaşımları gelmeye başladı. Öncelikle pazartesi sıcaklıkların aniden düşeceğini ifade eden uzman isim kapıları pencereleri kapatın diye uyardı.

Hemen ardından ise kış mevsimine dair açıklamalar yaparak ekim ayı ile birlikte Türkiye'nin soğuk ve yağışlı olması gerektiğine dikkat çekti. Sonbaharın sert geçmesi halinde kış mevsiminin de sert geçeceğini paylaşıyor.

Hava Forum tarafından da serinlik açısından uyarılar geldi. Havaların soğumasıyla birlikte tişört atlet dönemine geçildiğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN