Öğretmene 29 Ekim konuşması nedeniyle ‘tahrik’ten gözaltı

Öğretmene 29 Ekim konuşması nedeniyle ‘tahrik’ten gözaltı

Antalya’da Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarındaki konuşmasıyla gündem olan Edebiyat öğretmeni Emine Karakaş gözaltına alındı. Öğretmenin konuşmasında ‘Türkiye Yüzyılı’nı hedef aldığı için gözaltına alındığı bildirildi. Karakaş ertesi gün serbest bırakılırken Milli Eğitim Bakanı Tekin, “Bu olaylar imajımızı tartışmalı hâle getiriyor” dedi.

Antalya’da Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarındaki konuşması sosyal medyada gündem olan Edebiyat öğretmeni Emine Karakaş ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ‘Konuşmada Türkiye Yüzyılı’nın hedef alındığı, siyaset yapıldığı görüşleri üzerine savcılık talimatıyla harekete geçildiği’ kaydedildi.

Karakaş görev yaptığı TED Antalya Koleji’ndeki konuşmasında, “Bir yanda 100 yıl önce Anayasa’ya Cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler, bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan, Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar. Peki tüm bunlar olurken sen neredesin? Bildin mi 100 yıl önce kurulmuş Cumhuriyeti’nin değerini? Özgürlük kelimesinin anlamını kavrayabildin mi gerçekten? Kula kulluk etmediğini her gün için şükrettin mi yaradana? Koskoca ülken Araplar için darphane, Bulgarlar için AVM, Suriyeliler için doğumhane, bizim için tımarhaneye dönüştürülmeye çalışılırken sen neredesin?” ifadelerine yer vermişti.

Gözaltına alınan öğretmen, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından bir gün sonra serbest bırakılırken Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin de konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TOBB Türkiye Eğitim Meclisi toplantısında; Antalya’da, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında yaptığı konuşma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltına alınıp serbest bırakılan öğretmen Emine Karakaş hakkında konuştu.

Bakan Tekin, “Sektör olarak sizi kamuoyu nezdinde zor durumda bırakabilecek olumsuz örneklere karşı siz de tedbirlerinizi alırsanız bizim de sizin adınıza yürüttüğümüz mücadelede taleplerimizin karşılanma oranı yükselir. Başka bir sürü örnek zikredebiliriz. Bunlardan bir tanesi pazar günü Antalya’da yaşanan olay. Bu ve benzeri olaylar, imajımızı, ilişkimizi kamuoyunda farklı ve tartışılır bir hale getiriyor. Bunlara bir tedbir almak lazım” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN