Okullarla ilgili yeni karar çıktı! 8-9-10-11-12. sınıf öğrencilerine duyuruldu!

Okullarla ilgili yeni karar çıktı! 8-9-10-11-12. sınıf öğrencilerine duyuruldu!

Ortaokul ve lise eğitimi devam eden öğrencileri yakından ilgilendiren yeni gelişmeler belli oldu. Peki hangi kararlar alındı? Tüm detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğrenciler için alınan yeni kararları açıkladı. Peki karar kimleri kapsayacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MEB YENİ KARARLARI AÇIKLADI

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olarak yaşanan ve birçok ili derinden sarsan deprem felaketinin yaraları kanamaya devam ederken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesindeki öğrenciler ile ilgili alınan kararları açıkladı. Özer, 10 şehri kapsayacak şekilde sınıfta kalmanın bu sene kaldırıldığını belirtti. Özer, lise öğrencileri için ders sayısına bakmadan sorumlu olarak üst sınıfa geçileceğini, 12. sınıf öğrencilerinin bu sene başarısız olduğu derslerin sınavlarının 19-25 Haziran tarihleri arasında yapılacağını belirtti. 

Mahmut Özer Yeni Kararları Açıkladı

Bakan Özer sözlerine şu sözlerle devam etti; '2022-2023 eğitim öğretim senesi ikinci dönemde bir dersten ikinci dönem puanı olanların sene sonu puanları her iki dönem ortalamasına göre belli olacak. Öğrencinin bir dersten ikinci dönem puanı ilk dönemden daha düşükse ilk dönem esas alınacak. İkinci dönem sınava girilmemişse ilk dönem puanı belirleyici olacak. İkinci dönem puanı daha yüksek olan öğrencinin ikinci dönem puanı belirleyici olarak. Nakil olan öğrenciler bu haktan faydalanmayacak. Bundan sonra okula dönenler bu karardan faydalanabilecek.' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN