Prefabrik ev yaptıracaklara devlet desteği! 225 bin TL'ye deprem riskini ortadan kaldırın: Nisan ayı kampanyası başladı

Prefabrik ev yaptıracaklara devlet desteği! 225 bin TL'ye deprem riskini ortadan kaldırın: Nisan ayı kampanyası başladı

6 Şubat 2023 tarihi ile birlikte yaşanan deprem felaketi ile birlitke 11 ilimizde yıkım meydana geldi. Yaşanan deprem felaketi ile birlikte barınma ortamı olan binalara karşı güvensizlik duygusu gelişti. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte milyonlarca vatandaş prefabrik ev fiyatlarını araştırmaya başladı. Prefabrik ev üreticileri ise nisan ayına dair kampanya başlattı. İşte tüm detaylar...

PREFABRİK EVLERDE DEVLET DESTEĞİ

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte meydana gelen yıkım sonrasında binalara olan güven yok oldu. 11 ilimizde gerçekleşen yıkım ile birlikte 10 binlerce binanın yıkıldığı dikkat çekildi.

Yaşanan felaket sonrasında binalara olan güvenin kaybolmasıyla birlikte vatandaşlar prefabrik evlere yöneldi. Evlerinin sağlamlığını öğrenebilmek adına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığına başvuran vatandaşlar binalarına olan güveni geri kazanmaya çalıştı.

Yapılan incelemeler ile birlikte bazı binalarda yıkım yapılırken bazı binalarda ise sağlam olduğu belirtildi. Depremden etkilenen vatandaşlar ise prefabrik ev araştırmalarını sürdürmeye devam etti.

t-konut-satis-rakamlari-aciklandi.jpg

PREFABRİK EVE YOĞUN İLGİ

Kahramanmaraş deprem felaketi ile birlikte betonarme yapılara karşı olan güven neredeyse tamamen kayboldu. 11 ilde yaşanan yıkım ile birlikte gündeme gelen betonarme yapılar ise şok üstüne şok geçirtti. Bu durumda ise prefabrik evlere yönelen vatandaşlar güncel fiyat araştırması yapmaya başladı.

Prefabrik ev üreticilerinden nisan ayı ile birlikte müjdeli haber geldi. Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine prefabrik ev desteğinin verildiğini hatırlattı. Bu durumda ise prefabrik ev üreticileri nisan ayı için yeni bir kampanyada bulundu. Güncel fiyatlarını vatandaşlar ile paylaştı.

spring-housing-market.jpg

GÜNCEL PREFABRİK EV FİYATLARI

Deprem felaketi ile birlikte en çok araştırılan konulardan birisi olan prefabrik ev fiyatlarında fiyat listesi güncellendi. Prefabrik ev üreticilerinin yaptığı duyuru ile birlikte mart ayında yapılan düzenleme nisan ayı ile birlikte yeniden güncellendi. Dubleks ve tek katlı prefabrik ev için yapılan duyuru ile birlikte fiyat listesini paylaştı. Paylaşılan listedeki güncel fiyatlar ise şu şekilde;

  • Tek katlı 33 metrekare 1+1: 225.900 TL
  • Tek katlı 103 metrekare 2+1: 592.900 TL
  • Tek katlı 126 metrekare 3+1: 639.900 TL
  • İki katlı 82 metrekare: 671.900 TL
  • İki katlı 100 metrekare: 729.900 TL

Şartları sağlayan vatandaşlara devlet tarafından 200 bin TL'ye kadar destek ödemesi yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN