Şırnak'ta kaybolan çocuk Irak’ta aranıyor

Şırnak'ta kaybolan çocuk Irak’ta aranıyor

Şırnak'ta kaybolan 16 yaşındaki Mehmet Mehdi Demiral 11 gündür aranıyor. Mehmet'in bulunması için Dicle Nehri'nin Irak tarafında da çalışma başlatıldı.

Cizre'de 16 Kasım'dan beri haber alınamayan Mehmet Mehdi Demiral için ailesi, kayıp başvurusu yaptı. Mehmet'i arama çalışmalarında 11. güne girildi.

TELEFONU NEHİR KENARINDA BULUNDU

Mehmet'in cep telefonunu Dicle Nehri kenarında buldu. AFAD, belediye dalgıç ve polis ekipleri nehirde arama çalışması başlattı.

oooo.jpg

GENİŞ ÇAPLI ARAMA

Van AFAD dalgıç ekipleri, su altında insan bedenini tanımlamak için yapay zeka yöntemi ile çalışan sonar teknolojili cihaz ile su içinde arama çalışmalarına devam ediyor.

bbbbvvv.jpg

Bölgedeki rama çalışmaları, nehrin devam ettiği Irak ve Suriye sınırındaki kıyı şeridi de su üstünde botla, karadan da yürüyerek yapılıyor.

TÜRK EKİPLERE DESTEK VERECEK

Nehrin Irak tarafındaki Zaho kentinin sivil savunma ekipleri de Mehmet'i bulmak için arama çalışması başlattı. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda, Mehmet'e ait herhangi bir ize rastlanmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN