Tam 40 cm yağacak! Ünlü meteorolog 'Nerede bu kar yağışı diyenlere gelsin' diyerek duyurdu: Tahminleri tutmuyordu

Tam 40 cm yağacak! Ünlü meteorolog 'Nerede bu kar yağışı diyenlere gelsin' diyerek duyurdu: Tahminleri tutmuyordu

Son dakika haberi... Soğuk hava dalgası Mart ayı birlikte yerini sıcak hava dalgasına bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece yükselirken vatandaşlar 'İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'a kar tekrardan gelecek mi?' sorularını araştırıyor. Bu yıl tahminleri pek tutmayan ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, 'Nerede bu kar yağışı diyenlere gelsin' diyerek esprili bir şekilde bu kez yurtdışı için tahminini duyurdu.

Şubat ayı ile birlikte etkisini gösteren sıcak hava dalgası Mart ayında da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Akşamları yer yer yağışlar görülürken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Bahar havalarına aldanmayın. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Tam 40 cm yağacak! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, 'Nerede bu kar yağışı diyenlere gelsin' diyerek duyurdu. Göz gözü görmeyecek. O tarihlerde sakın dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz ile Bursa, Balıkesir, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Yozgat, Iğdır, Şırnak ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kars, Ağrı, Van, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

hghgghghgh-1.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ UZMAN UYARDI: TAM 40 CM YAĞACAK!

Defalarca İstanbul ve Türkiye geneli için yoğun kar yağışı uyarısı yapan ve bu tahminleri hayal kırıklığı yaratan ve takipçilerinden tepki alan ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten bu sefer, "Nerede bu kar yağışı diyenler. Kar yağışı İngiltere'de. Wales ve Shropshire yüksek bir kar örtüsü alacak." uyarısında bulundu. Ökten'in paylaşımı "Bu sene Türkiye'de tutturamadın bari İngiltere'yi tuttur" esprilerine neden oldu.

b1.jpg

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusuna cevap veren Kerem Ökten, "Değişime açık. 9 - 10 Mart tarihlerinde Ülkemizin batısında önemli hava olayları olma ihtimali var. Özellikle rüzgar anlamında. Takipteyim. Umarım değişir." diyerek vatandaşları uyardı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

9 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h1.png

10 MART 2023 CUMA GÜNÜ

h2.png

11 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h3.png

12 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

h4.png

13 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN