Velisi izin belgesi imzalayan öğrenciye okulda yemek! Uygulama artık başlıyor, binlerce öğrenciye ücretsiz verilecek

Velisi izin belgesi imzalayan öğrenciye okulda yemek! Uygulama artık başlıyor, binlerce öğrenciye ücretsiz verilecek

Öğrenciler için pek çok farklı imkan tanınırken bunlardan biri de ücretsiz yemek uygulaması olarak karşımıza çıkmaktadır. Yarıyıl tatilinin hemen ardından başlayacak olan ücretsiz yemek uygulaması için ilk etapta 1 milyon 450 bin okulöncesi öğrencisi yararlanacak. Kademeli olarak hizmete geçecek uygulama 5 milyon öğrenciyi kapsıyor. İşte ücretsiz yemek uygulaması hakkında merak edilen detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanacak yeni projeleri açıkladı. 6 Şubat 2023 tarihinde başlayacak olan ücretsiz yemek uygulamasından 5 milyon öğrenci kademeli olarak yerelden alacak. Yemek uygulamasına ilişkin hazırlıkların tamamlandığını belirten Bakan Özer, ilk etapta okulöncesi öğrencilerinin yararlanacağını vurguladı. İşte ücretsiz yemek uygulaması hakkında merak edilen detaylar…


MESLEK LİSELERİ DESTEK SAĞLAYACAK


Bakan Özer, Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu’nun uygulanmak üzere 81 ile gönderildiğini belirtti. Resmi okul öncesi eğitim kurumlarında eğitimine devam eden çocukların haftanın 5 günü bir öğün verilecek olan beslenme uygulamasından yararlanacağı aktarıldı. Bakan Özer, 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren uygulamaya geçecek olan ücretsiz yemek uygulamasından 1 milyon 450.000 öğrencinin yararlanacağı açıkladı. Ücretsiz yemek hakkında açıklamalarına devam eden Bakan Özer, “Mutfağında yemek hazırlanması mümkün olmayan okullar için meslek liseleri ve öğretmenevleri ile yemek hazırlayan diğer kamu kurumlarından satın alınarak tedarik edilmesini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

okulda-yemek.jpg


HANGİ YEMEKLER VERİLECEK?


Yemek hazırlık aşamasında az tuz tüketimi yapılmasına dikkat edilirken tatlılarda yapay tatlandırıcı kullanılmayacak. Hazırlanan menülerde süt ve süt ürünleri grubu et yumurta kuru baklagiller ve yağlı tohumlar grubu yer alacak. Bunun yanı sıra ekmek ve tahıllarla ile birlikte sebze ve meyve grubu da bulunacak. Hazırlanan menülerde diyetisyen desteği alınırken öğrencilerin velilerinden de izin belgesi alınacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN