Yöresel ürünlere yasak! Hem alanları hem satanları ilgilendiriyor: O tarihten sonra yasak başlıyor

Yöresel ürünlere yasak! Hem alanları hem satanları ilgilendiriyor: O tarihten sonra yasak başlıyor

Yöresel ürün üreticileri ve satıcıları dikkat! Yöresel ürünlere yasak geldi! Buna dikkat etmeyen... Hem alanları hem satanları ilgilendiriyor: O tarihten sonra yasak başlıyor...

Gıda sektöründe önemli değişiklikler yaşanıyor. Yöresel ürünlerin üretiminde kullanılan katkı maddelerini yasaklayan Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.

YÖRESEL ÜRÜNLERDE KATKI MADDESİ YASAKLANDI

img-20220326-wa0006.jpg

Yeni yönetmelikle birlikte, Türkiye'de üretilen bazı yöresel ürünlerde tüm katkı maddelerinin kullanımı yasaklandı. Bu ürünler arasında kaymak, tahin, baklava, köme, pestil, bastık, cevizli sucuk gibi lezzetler bulunuyor. Bu adım, doğal ve sağlıklı ürünlerin korunmasını amaçlıyor.

1 NİSAN 2024’TEN İTİBAREN ÜRETİLMEYECEK

Ayrıca, renklendirici olarak bilinen titanyum dioksitin kullanımı da yasaklanarak, 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren bu katkı maddesini içeren gıdalar üretilemeyecek.

Gıda işletmecilerine, yönetmelik hükümlerine 1 Nisan 2024 tarihine kadar uyum sağlama zorunluluğu getirildi. Öte yandan, 30 Haziran 2013 tarihli Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ise yürürlükten kaldırılarak, yeni düzenlemelerin önü açıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN