AFAD'dan dev memur alımı! KPSS'den 60 62 65 66 alanlar dikkat: Başvuru sayfası o tarihte açılacak

AFAD'dan dev memur alımı! KPSS'den 60 62 65 66 alanlar dikkat: Başvuru sayfası o tarihte açılacak

AFAD personel alım ilanı yayınladı. En az lise mezunu ve 60 KPSS puanına sahip 5 farklı pozisyondaki 150 memurun istihdam koşulları ve detayları haberimizde..

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) personel alımını duyurdu. Son günlerde açıklanan boş kontenjanlarla birlikte, AFAD'daki açığı kapatmak için çeşitli pozisyonlara 150 memur alımı yapılacak. AFAD tarafından yayımlanan ilan için başvuru yapabilmek için adayların bazı şartları sağlamaları gerekmektedir.

AFAD'dan 150 personel alım ilanı

AFAD'A 150 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

AFAD içindeki açığı kapatmak için 657 sayılı Kanunla memur alımı yapılacak ve 150 kişi istihdam edilecek. Alımlar lise, önlisans ve lisans mezunları altında yapılır. Memur alımları ise aşağıdaki pozisyonlar için yapılacak:

* 43 Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı

* 8 Denetçi Yardımcısı,

* 29 Afet ve Acil Durum Uzman Yardımcısı,

* 25 Temizlik Görevlisi,

* 4 Şoför,

* 19 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

* 22 Büro Personeli

Başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar nelerdir?

Genel olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen nitelikler AFAD memur alımında adaylarda aranmaktadır. Bu bağlamda, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma yükümlülüklerini yerine getirmesine engel olabilecek sağlık sorunları, kamu haklarından yoksun bırakılmaması, güvenlik soruşturmaları ve sicil çalışmalarından olumlu sonuç alınması, bir suçtan hüküm giyebilmek için koşullara ihtiyaç duyulacaktır.

KPSS şartları var mı?

KPSS şartları memur alımlarında adaylarda aranmaktadır. Bu doğrultuda adayların en son KPSS puan türlerinden KPSSP94 (Lise Mezunu), KPSSP93 (Ön Lisans) ve KPSSp3 (Lisans Mezunu) puanlarından en az 60 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Uzman Yardımcısı satın almak için farklı puan türleri gerekebilir.

Yaş şartı var mı?

Adayların geçerli kontenjanlar için 1 Ocak 2023 tarihinde 35 yaşını doldurmamış olmaları isteniyor. (1 Ocak 1988 ve sonrası doğumlular) şartları taşımaları gerekiyor.

Ofis personeli için istihdam şartları: Büro personeli işe alım gereksinimleri: Acil yardım ve afet yönetimi bölümünden mezun olmak veya finans, muhasebe ve finansal yönetim, ekonomi, ekonomi ve finans, işletme ekonomisi bölümlerinden mezun olmak, Üniversiteler en az dört yıllık eğitim almış olması gerekiyor.

Şoför alım şartları: Lise mezunu. En az CE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Güvenlik ve koruma görevlisi alım şartları: Özel güvenlik ve koruma alanında yüksekokul mezunu olmak, silahlı ÖGG kartına sahip olmak, 5188 sayılı kanun standartlarını taşımak.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı İş Gereksinimleri: İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi uluslararası ilişkiler, Maliye, Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, uluslararası ilişkiler , istatistik, hukuk, gazetecilik ve yayıncılık, gazetecilik basın, medya ve yeni medya, halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümlerinden mezun olunması gerekmektedir.

Denetçi yardımcısı alım şartları: Üniversitelerin kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, hukuk, maliye bölümlerinden mezun olmak.

Afet ve Acil Durum Uzman Yardımcısında Aranan Nitelikler: Ekonomi, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Finans, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümlerinden mezun olmak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN