Beyninizde haftalarca sürecek uzun vadeli etkisi olan bu optik illüzyon herkesi şaşkına çeviriyor!

Beyninizde haftalarca sürecek uzun vadeli etkisi olan bu optik illüzyon herkesi şaşkına çeviriyor!

Beyninizde uzun süreli etkileri olan optik illüzyon görüntüleri aşağıda verilmiştir. Etkilerin saatlerden haftalara kadar sürebileceği bildiriliyor. Bu durum popüler olarak McCollough etkisi olarak bilinir. Aşağıdaki optik yanılsama testini kontrol edin.

Optik İllüzyonlar bir süredir trend olmuştur. Resimler ve görüntüler bir süredir internette dolaşıyor. En hevesli okuyucular bile kasıp kavuran bir optik illüzyon resmi bulduk. Bu teste McCollough etkisi denir. Ancak, bu optik yanılsama konusunda uyarılmanız gereken yanılsamadır. Bu optik yanılsama, onu gören herkesin zihninde kalıcı bir etkiye sahiptir. Küçük bir zeka oyunu veya herhangi bir kişilik testi değildir.

Beyin üzerindeki kalıcı etkisini kanıtlayan birçok çalışma yapılmıştır. Birçok kullanıcı için etkilerin üç ay sürdüğü bildirildi. Aşağıdaki resme bir göz atın. Ayrıca, sizi uyardığımızı bilin. Bu etki, ünlü psikolog Celeste McCollough tarafından gerçekleştirilir.

1-008.jpg

OPTİK İLLÜZYON: GÖRÜNTÜ VE ADIMLAR

Resme bir göz atın ve en az 3 dakika bakın. Resme bakmadan önce gözlerinizi biraz kapatın. Gözlerinizi açtığınızda, görüntü önünüzde olmalıdır. Ayrıca resme bakarken 25 saniye kadar sayabilirsiniz. Bu sürenin ötesine bakarsanız, etki daha uzun sürer.

OPTİK İLLÜZYON GÖRÜNTÜSÜ NEYE BENZİYOR?

Görüntü, arka planda bir dizi siyah çizgiye benziyor. Ancak bunlar sadece siyah çizgiler değil.

Takip edilecek adımlar:

Şimdi size diğer iki takip resmini göstereceğiz. İllüzyonu görmek için ilk görüntünün (kırmızı) ortasına birkaç saniye bakın ve ardından birkaç saniye ikincisine (yeşil) bakın. Ardından birkaç saniyeliğine ilk resme (kırmızı) geri dönün ve bu monotonluğu yaklaşık üç dakika boyunca tekrarlayın.

Aşağıdaki kırmızı kare resmine bakın.

2-006.jpgŞimdi aşağıdaki yeşil kare resme bakın

3-001.jpgYukarıdaki karelerin her birini en az 1,5 dakika süreyle görmeniz gerekmektedir. Şimdi, karelerin orijinal görüntüsüne bakın. Birçok kullanıcı aşağıdaki resimde kırmızı ve yeşil tonlar gördüğünü bildirdi. Aşağıda gösterildiği gibi bir resim de gördüyseniz yorum kutusundan bize bildirin.

4.jpg

İşe yaradıysa, sırasıyla yatay ve dikey çubukların çevresinde yeşil ve kırmızı bir ton görmelisiniz. Görüntü size aşağıda gösterdiğimiz gibi görünmelidir.

5.jpg

MCCOLLOUGH ETKİSİ NEDİR?

McCollough etkisi, 1965 yılında bir psikolog olan Celeste McCollough tarafından keşfedildi. Bu, post-efekt kategorisine dahil edilen bir optik yanılsamadır, yani açılmak için belirli bir uyaran modeline önceden maruz kalma süresi gerektiren post-görüntülerdir. Bu durumlarda, genellikle çok özel renkler veya şekiller kullanılır. Bunlar sadece görsel işlemenin en yüzeysel yönlerini etkiler ve birkaç saniye sürer.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN