Depremde sessizliğe büründüler! O platform üyelikleri bir bir silindi!

Depremde sessizliğe büründüler! O platform üyelikleri bir bir silindi!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından neredeyse bütün kurum ve kuruluşlar depremden etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyasında bulundu. Büyük deprem felaketinin 3. gününde ülkemizden milyonlarca lira kazanan her durumda paylaşım yapan bu şirketlerin sessizliğe bürünmeleri sosyal medyada gündem oldu. Halk paylaşımda bulunmayan bu markaları boykot etmek amacıyla çeşitli paylaşımlar yaptı. 'Yardım beklemesek bile hiç yoksa taziye mesajı yayınlanıp destek olunabilirdi' sözleriyle konu hakkında eleştiride bulunan sosyal medya kullanıcıları Spotify, Netflix, Disney Plus gibi birçok uygulama için boykot daveti yaptı. Bu durum sonrasında üyelikler tek tek iptal edilmeye başlandı. Netflix üyeliği iptali nasıl yapılıyor detaylar haberimizde...

Türkiyede birçok kullanıcısı bulunan Netflix Türkiye'nin ve meşhur kahve markası Starbucks'ın ülkemizde yaşanan deprem felaketi karşısında sessizliğe bürünmesi halk tarafından büyük tepki topladı.

Starbucks, H&M, Disney Plus ve farklı diğer markalar yardım etmek bir yana taziye mesajı bile yayınlamadı. Sosyal medyada 4 milyondan fazla takipçiye sahip olan Netflix Türkiye deprem ardından hiçbir paylaşım yapmadı. Gelen boykot çağrılarının ardından tüm markalar bir bir paylaşımda bulundu. İşte detaylar...

SPOTIFY

Spotify deprem felaketinden itibaren 4 gün boyunca hiçbir paylaşım yapmadı. Gelen tepkiler ardından ise aşağıda bulunan açıklamayı paylaştı.

spotify açıklama

STARBUCKS

Starbucks da boykota en çok tutulan markalar arasında yer almaktadır. Starbucks, gelen tepkiler ardından aşağıda bulunan açıklamaları paylaştı.

Starbucks

starbucks 2

NETFLIX

Netflix de kamuoyunun deprem felaketi karşısında tepki göstermesinin ardından sosyal medya hesaplarından aşağıda bulunan paylaşımı yapmıştır.

Netflix

Halkın tepkisinin ardından birçok kişi üyelik iptalinin nasıl yapıldığını öğrenme yoluna koyuldu.

MCDONALDS

Mc'donalds yapmış olduğu paylaşım ardından birçok vatandaşın sevgisini tekrardan kazanmıştır.

Mcdonalds

NETFLİX ÜYELİĞİ NASIL İPTAL EDİLİR?

Bu durum karşısında tepkili olan Netflix kullanıcıları üyeliklerini bir bir iptal etmeye başladı. Netflix üyelik iptali yapmayı isteyen kullanıcılar aşağıda bulunan adımları izlemelidir.

Netflix üyelik iptali

STARBUCKS AÇIKLAMA

Starbucks'ın gelen tepkilerden sonra açıklama yaptığı belirtiliyor.

Starbucks Türkiye yetkililerinin vermiş olduğu bilgilerde, markanın bölgede hizmet sağlamakta olan 54 mağazasından güvenli bir şekilde hizmet verebilecek 27 tanesi, depremzedeler ve bölgeye yardım taşıyan organizasyonlar için kullanıma açık bir hale getirildi. Tüm mağazaların açık olmamasının nedeni ise lojistik ürün ulaştırma problemleri olduğu şeklinde ifade edildi. Açık 27 mağazada kesintisiz bir şekilde kahve ikramı olacağı bildirildi. Bölgeye bir tır yiyecek gönderildiğini ve bunun mağazalara dağıtılacağı bilgisi verildi.

TEPKİLERİN ARDINDAN DİSNEY PLUS'TAN YARDIM

Disney Plus ve FOX'un deprem bölgesine yapılacak yardım için hazırlıklar yaptığı öğrenildi. Alınan haberlere göre, şirket ilk olarak en az 1 milyon dolar yardımda bulunacak ve ilerideki günlerde yardım programı sağlayacak.

BAZI SOSYAL MEDYA YORUMLARI

"Öncelikle ben olmak üzere, yakınımdaki kişilerin tüm üyeliklerini iptal etmeleri için ne gerekiyorsa yapacağım"

"Ülkemizde hizmete başladıklarında 3-5 içerik mevcutken başladığım aboneliğimi bugün itibariyle noktalıyorum"

"Netflix, Disney Plus, Starbucks gibi yüksek değere sahip firmalar ağızlarını açmadı bu felaketle ilgili... Cidden hayal kırıklığı"

"Disney Plus, Netflix ve Starbucks; ülkemizden iyi gelir sağlayan şirketler. Ne bir taziye paylaşımı ne de yardım bütçesi hazırlamadıklarını öğrendim. Gereğini yapmalıyız. #deprem"

"Taziye mesajlarıyla çok ilgilenmiyorum ancak bu ülkeden para kazanıp bu ülkenin halkı zor durumdayken yardımda bulunmaması dünya çapında farkındalık oluşması için platformlarında paylaşmaması alçaklıktır. Az önce Disney Plus ile beraber hesaplarımı kapadım"

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN