Eğer bu hastalığa sahipseniz büyük risk altındasınız! Ölümle bile sonuçlanabilir!

Eğer bu hastalığa sahipseniz büyük risk altındasınız! Ölümle bile sonuçlanabilir!

Kışın yaklaşmasıyla hastalık mevsimi de başladı. Soğuk havalarda grip olan kişiler etrafa hastalık yayıyor. Bu dönemde gripten korunmak ise hayati önem taşıyor. Özellikle kronik hastalığı olan kişilerin mutlaka grip aşısı yaptırması öneriliyor.

Kış aylarının kapıya dayanmasıyla birlikte hastalık mevsimi de geldi çattı. Bu havalarda en tehlikeli olabilen solunum yolu enfeksiyonlarının başında ise grip geliyor. Uzmanlar, gribin kronik rahatsızlığı olan kişilerde ölümcül sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Basit bir hastalık gibi görünen gribin tehlikesine dikkat çeken Doç. Dr. Pervin Korkmaz, soğuk havalarda tokalaşma ve öpüşmeden uzak durulması gerektiğini belirtti. Korkmaz, risk grubundaki kişileri sıralayarak; "Yaşlılar, kalp-akciğer hastalığı ve diyabeti olanlar, bağışıklık durumu baskılananlar, aşırı kilolu olanlar ve sigara kullananlarda hastalık seyri süresince hayatı tehdit edebilen komplikasyonlar gelişebilir." dedi.

Korkmaz, hastalıktan korunabilmek için alınması gereken önemleriyse şu şekilde sıraladı: Ellerin sık sık yıkanması, öksürük ve hapşırık esnasında ağzın ve burnun kapatılması, maske takılması...

gripppp.jpg

Grip aşısı öneriliyor

Doç. Dr. Korkmaz, 65 yaş üstü kişilerin mutlaka grip aşısı olması gerektiğini söyledi ve diğer risk gruplarını şu şekilde sıraladı.

KOAH, bronşektazi, astım, kalp ve damar hastalığı gibi kronik hastalığı olanlar.

Organ veya doku nakli olmuş, kanser tanısı olan veya altta yatan çeşitli hastalıkları nedeniyle bağışıklığı baskılayıcı ilaç kullananlar.

Şeker hastalığı, böbrek fonksiyon bozukluğu olanlar.

Hemoglobinopati tanısı olanlar, huzur evlerinde kalanlar, obezitesi olanlar, grip açısından riskli kişilerle yaşayanlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN