Kendi evini yapana 150.000 TL devletten! Hemen alabilirsiniz: Ev alacak bütçesi olmayanlar dikkat!

Kendi evini yapana 150.000 TL devletten! Hemen alabilirsiniz: Ev alacak bütçesi olmayanlar dikkat!

Kendi evini yaptıracak vatandaşlar için devlet tarafından verilen nakit desteği devam ediyor. Peki yardımdan kimler faydalanabilir? Ne kadar yardım alınabilir? Tüm detaylar haberimizde.

Devlet tarafından sağlanan prefabrik ev yardımları devam ediyor. Peki ev yaptırmak isteyen vatandaşlar bu yardımdan nasıl faydalanabilir? Şartları nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EV YARDIMI DETAYLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen sosyal destek ödemeleri kapsamında ihtiyacı olan vatandaşların ev yapımında kullanmaları için nakit desteği verilmeye devam ediliyor. Ev yardımından faydalanabilmek için ev yapılacak arsanın sahibi olmak gerekiyor. 

Ev Yardımları Devam Ediyor

Prefabrik ev yaptıracak vatandaşlar için yaptırılacak ev boyutu da verilen nakit desteğinin miktarını değiştiriyor. Ev maliyetinin tümü bazen alınmayabiliyor. Eğer kişinin yardım muhtaç olduğu, evin bakımsız ve kötü şartlarda olması, hane gelirinin kişi başı 800 TL'yi geçmemesi gerekiyor. Bu durumda yapılacak evin maliyetinin yüzde 35 kısmı Bakanlık tarafından ev yaptıracak vatandaşa veriliyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN