Kimse doğru cevabı bulamadı! Kedi aşağı mı iniyor, yukarı mı çıkıyor? Doğru cevabı bulanların IQ'su 140 çıkıyor

Kimse doğru cevabı bulamadı! Kedi aşağı mı iniyor, yukarı mı çıkıyor? Doğru cevabı bulanların IQ'su 140 çıkıyor

Kafanızı karıştıracak optik illüzyon. Sosyal medya üzerinde yayınlanan bu yanıltıcı görüntü, insanları bir kedinin merdivenlerden inip çıkmadığını anlamaya zorluyor. Peki siz bu optik yanılsama resminde ne görüyorsunuz?

Bir kediyi tasvir eden eski bir optik yanılsama internette yeniden ortaya çıktı ve netizenleri kesinlikle şaşkına çevirdi. Yanıltıcı görüntü, insanlara kedinin merdivenlerden yukarı mı yoksa aşağıya doğru mu yürüdüğünü soruyor. Birçoğu bu hafif bulanık tek renkli görüntüde kedinin yukarı çıktığını savunurken, diğerleri aşağı indiğini açıkladı. Hatta bazıları aynı anda her iki yöne de gittiğini söylüyor. Peki, gerçeği sorgulamaya başlayana ve kedinin yürüdüğü yönü doğrulamak için evinizin merdivenlerini kontrol edene kadar bu şaşırtıcı optik illüzyon görüntüsüne bakmaya hazır mısınız?

1-011.jpg

KEDİ HANGİ YÖNE DOĞRU YÜRÜYOR?

Resimdeki kedi merdivenlerden yukarı mı yoksa aşağı mı yürüyor? Optik illüzyona eşlik eden binlerce kişi var. İlk olarak 2015 yılında 9GAG'da yayınlandı ve o zamandan beri insanların kafasını karıştırıyor. Sizde bu optik illüzyona bir göz atın ve kedinin hangi yöne gittiğine karar verin.

Sosyal medyada yayınlanan bu optik illüzyon görüntüsü binlerce beğeni toplamaya devam ediyor. Bir kişi, "Merdiven aralıkları yüzünden aşağı iniyor gibi görünüyor, bence kameramanın nerede olduğu sorulmalı, üst kısımda mı yoksa alt kısımda mı," diye yorum yaptı. Bir başkası, sol patisi merdiveni kapattığı için yukarı çıkıyor.” yorumunu yaptı. Yani bu ilginç görüntü binlerce insanın kafasını karıştırmayı başardı.

OPTİK İLLÜZYON TESTİ

Bunlar gibi optik illüzyon meydan okumaları, zekanızın yanı sıra gözlem becerilerinizi de test etmenin iyi bir yoludur. Zekanızı test etmenin iyi bir yolu olarak görülse de, bunu yapmanın tek yolu bu değildir. IQ seviyenizin ne olduğunu gerçekten öğrenmek istiyorsanız, profesyonelce oluşturulmuş IQ testleri öğrenmenin en iyi yoludur.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Hala kafası karışanlar, size yardım etmemize izin verin. Cevap: kedi merdivenlerden iniyor ve oldukça sağlam nedenlerimiz var. Merdivenlerin yapısına baktığınızda kedinin aşağıya indiği açık bir şekilde belli oluyor. Merdivenin duvar birleşimindeki gölgeler bu duruma işaret ediyor.

2-018.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN