Kimse kokan bir bulaşık makinesini sevmez! Bu numara ile bulaşık makineniz her zaman taze ve güzel kokacak!

Kimse kokan bir bulaşık makinesini sevmez! Bu numara ile bulaşık makineniz her zaman taze ve güzel kokacak!

Kimse kokan bir bulaşık makinesini sevmez! Bu ipuçları sayesinde bulaşık makineniz bir kez daha taze ve güzel kokacak! Sizinde bulaşık makineniz kötü kokular saçıyorsa bu yöntemi mutlaka deneyin.

Mutfağınızda bulaşık makinesinin kokması kadar sinir bozucu çok az şey vardır. Temiz bulaşıkları çamaşır makinesinden her çıkardığınızda, makineden kötü, küflü bir koku geliyor gibi görünüyor. Temiz bulaşıklarınızın da böyle kokmasını istemezsiniz elbette. Neyse ki bu ipuçları, bulaşık makinenizin bir kez daha taze ve meyveli kokmasını sağlamanıza yardımcı olacak.

1-008.jpg

DURULMAK

Birçok insan bulaşık makinelerinin tabaklarda veya tencerelerde kalan tüm yiyecek artıklarından kurtulduğunu düşünür, ancak bulaşıkları makineye koymadan önce durulamak çok daha iyidir. Bu yemek parçaları gerçekten de makine tarafından tabaklarınızdan durulanıyor, ama bir yere gitmeleri gerekiyor, değil mi? Makinenin filtresine veya bulaşık makinesinin altına girebilirler, bu da kötü kokuya neden olur. Bir dahaki sefere, bulaşıklarınızı makineye koymadan önce, kalan yemek artıklarını çöp kutusuna atın.

LİMON TEMİZLİĞİ

Hasar zaten verilmişse ve kokan bir bulaşık makineniz varsa, bunu şu şekilde düzeltebilirsiniz: bulaşık makinesinin alt rafına iki limon (ikisi de ikiye bölünmüş) ve bir bardak su içeren bir kase koyun ve ardından makineyi açın ve çalışmasına izin verin. Limonlar ısınacak ve bu da kötü kokuyu nötralize etmeye yardımcı olacaktır

2-006.jpg

SİRKE BANYOSU

Koku için iki limonu feda etmek istemiyorsanız, limon temizliği yerine bu hileyi de kullanabilirsiniz. Hemen hemen aynı: Bir kaseye biraz sirke dökün ve makinenizin alt rafına koyun, ardından çalıştırın. Muhtemelen mutfağınızda bir yere saklanmış bir şişe sirkeniz vardır, bu yüzden bu numara için markete gitmenize bile gerek yok.

BULAŞIK MAKİNESİNİ KONTROL EDİN

Tüm bunları yaptıktan sonra, filtreyi ve bulaşık makinesinin altını yiyecek artıkları ve diğer kir veya pislikler açısından kontrol edin. Gerekirse, makinenin iç yüzeylerini silmek için nemli bir mikrofiber bez ve biraz bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bulaşık makinesi bulaşık yıkamak için yapılmış olsa da arada bir kendini temizlemesi gerekir. Makinenin içinin iyi bir şekilde temizlenmesi, bulaşıklarınızın daha da temiz ve parlak çıkmasını sağlayacaktır!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN