Kıvırcık, dalgalı saçı olanlar dikkat! Saç kremini sakın böyle kullanmayın: Hem paranızdan hem saçınızdan olabilirsiniz

Kıvırcık, dalgalı saçı olanlar dikkat! Saç kremini sakın böyle kullanmayın: Hem paranızdan hem saçınızdan olabilirsiniz

Saçları kıvırcık veya dalgalı olanların bir numaralı dostu olan saç kremi, yanlış kullanıldığında boşa gidiyor hatta saça zarar veriyor. Saç uzmanı bir TikTok kullanıcısı, saçlarınızı kolay taramak ve yumuşatmak için saç kremini nasıl kullanacağınızın ipuçlarını verdi. İşte Jonathan'dan saç kremi tüyoları...

Saç kremi kıvırcık ve dalgalı saçlara sahip olanların vazgeçemediği bir saç bakım ürünü. Ancak yanlış kullanıldığında boşa gidiyor. Hatta eğer saç diplerinize uygulamak hatasına düşerseniz saç dökülmesine bile sebep olabiliyor. Saç kreminin içindeki silikon, saç diplerindeki derinin gözeneklerini kapatarak saç derisinin nefes alamamasına sebep oluyor ve bu da saç dökülmesine yol açıyor.

Bunun dışında saç kremini doğru dağıtmak da çok önemli. TikTok kullanıcısı Jonathan, saç kreminden tam verim almanın yolunu anlattı.

kivircik-sac-once-sonra.jpg

"ELLERİNİZLE DAĞITAMAZSINIZ"

Saç uzmanı Jonathan'a göre çoğu insan saç kremini yanlış kullanıyor. Saç kremini elleriyle saçlarına yediren bu kişilerin yanlış yaptığını dile getiren Jonathan, saç kremini kullanırken mutlaka tarak yardımıyla dağıtmak gerektiğini söylüyor.

kivircik-sac-4.jpg

Jonathan, saç uçlarınızı geniş dişli bir tarak veya ıslak fırçayla fırçalamazsanız, saç kreminin boşa gideceğini ve saçların hem elektrikleneceğini hem de kuruyacağını ve zor taranacağını belirtiyor.

kivircik-sac.jpg

"DUŞTA TARAK KULLANIN"

Jonathan, “Bu saçlara nasıl bakım yapacağımızı öğrenelim. Saç tipiniz ne olursa olsun, saç kremini saça dağıtmak için duşta geniş dişli bir tarak veya ıslak bir fırça bulundurmalısınız." dedi.

jonathan-sac-uzamni.jpg

"Duşa girip saçınızı yıkayıp kremlerseniz ve parmaklarınızı kullanarak her yerine saç kremi sürerseniz, saçınızın her bir teline saç kremi süremeyeceksiniz. Saç kreminin saçın tamamına dağılmasını sağlamanın yolu, geniş taraklar kullanmak. Duşta o geniş dişli tarağı alacaksınız ve kremi dağıtacaksınız. Bu sayede saç kremini her yere taşıyacaksınız." diyerek saç kremini doğru kullanmanın yolunu anlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN