Resimdeki 3 hatayı bulabilirsen IQ seviyen en az 150 çıkıyor! Yalnızca en zekiler 8 saniyede bulabiliyor

Resimdeki 3 hatayı bulabilirsen IQ seviyen en az 150 çıkıyor! Yalnızca en zekiler 8 saniyede bulabiliyor

Bu zeka bulmacası IQ testi resminde bir inşaat projesini tamamlayan işçilerin bir portresini görebilirsiniz. Fakat bu resimde 3 hata var. Sizin için zorluk 8 saniyede hatayı tespit etmek. Yapabilir misin?

Aşağıdaki resimde görevlerini özenle yapmakla meşgul olan inşaat işçileri görülmektedir. Bazıları kaynak yapıyor, bazıları tuğla örüyordu ve bazılarının inceleme için binanın resimlerini getirmek için acele ettiği görülüyor

Ama anlaşılan müteahhitin sahibi resimde bir hata olduğu için görünce çok kızmış? Nedenini bulabilir misin? Bu tür hataları bulmak için dedektif analizinizi kullanmayı deneyin.

1-005.jpg

RESİMDEKİ HATAYI BULABİLİR MİSİN?

Çok fazla boş zamanınız olduğunda, eğlenmek için yapabileceğiniz çeşitli ilginç şeyler vardır. Bunlardan biri, yukarıda sunulan ilginç zeka bulmacası IQ testi sorusu gibi. Bunun nedeni, bu tür bir IQ testinin yalnızca boşlukları doldurmak için eğlenceli olması değil, aynı zamanda zekayı da artırabilmesidir.

Çünkü yukarıda bulunan resimdeki gibi her problemi çözmeye çalıştığınızda, tüm yeteneklerinizi aynı anda kullanmak zorundasınız. Özellikle zekanın bilişsel olan yönleriyle ilgili olarak.

HATANIN NEREDE OLDUĞUNU BULDUN MU?

Bu tür zeka bulmacaları basit görünse de karmaşık yönleri olduğu ortaya çıkıyor. Bu nedenle, doğru cevap verebilmek için detaylı analiz ile ilgili bilgi ve deneyimi birleştirmek gerekir.

Bunun dışında hızlı bir şekilde doğru cevaplar verebilmeniz için zamanı da yönetmeniz gerekiyor. Yani bu zeka bulmacasını çözmek için yalnızca 8 saniyen var. Peki analiziniz hakkında ne düşünüyorsunuz? Yukarıdaki işçilerin portrelerini gören müteahhit neden kızıyor? Hatayı buldun mu?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Daha önce açıklandığı gibi, soruyu cevaplamak için tüm olasılıkları dikkatli bir şekilde gözlemlemelisiniz.

İlk olarak, analize bina resimleriyle yürüyen kadın işçilerle başlanabilir. Görünüşe göre dikkatli değildi, bu yüzden ıslak beton üzerinde yürüdü. Müteahhit sahibinin onu azarlamasına şaşmamalı.

Sonra ikinci olarak, duvar ustalarına bir göz atın. Şaka yapmayı seven insanlardan biri gibi görünüyor. Ama ne yazık ki yanlış zamanda yaptı. İşçi tuğlaların yerine sade ekmek koymaya çalışıyor.

Son olarak, ilk bakışta kaynakçı yanlış bir şey yapmamış gibi görünüyor. Ancak daha yakından bakarsanız, iş güvenliği operasyonel standartlarını hafife aldığı ortaya çıkıyor. Bu, işçi gözlüklerini ters olarak takmayı tercih etmiş ve bu durum oldukça tehlikeli.

2-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN