Sadece üstün zekalı kişiler bu arabanın kaç numaraya park ettiğini bulabilir! IQ seviyeni ortaya çıkaracak zeka bulmacası

Sadece üstün zekalı kişiler bu arabanın kaç numaraya park ettiğini bulabilir! IQ seviyeni ortaya çıkaracak zeka bulmacası

Akıllı olduğuna inanıyor musun? Ya da ne kadar zor olursa olsun tüm soruları cevaplayabilir misin? O zaman bu zeka bulmacasını çözmek için sadece 10 saniyen var. Resimdeki arabanın kaç numaraya park ettiğini bulman gerekiyor.

Bu zeka bulmacaları oldukça basit ama aynı zamanda eğlenceli olabilir. Yani, boş zamanınız varsa, o zaman bu harika bir fırsat. Bu IQ testi, mantıklı düşünebilme becerilerini geliştirmeye yardımcı olacaktır. Beyninizin o kısmı iyi gelişmişse, çeşitli problemleri de iyi çözebiliyorsunuz demektir.

Açıklamalara göre, bu zeka bulmacaları aracılığıyla becerilerinizi geliştirebilir ve beyninizi daha odaklı ve analitik olması için eğitebilirsiniz. Bu, bu oyunun sizi düşünmeye ve konsantre olmaya zorlayacağını kanıtlıyor.

kapak-003.jpg

RESİMDEKİ ARABA KAÇ NUMARAYA PARK ETMİŞTİR?

Bu sefer IQ testi ilginizi çekti mi? Aşağıdaki resme bir göz atın.
Resimde araç park alanına park edilmiş bir araba bulunmaktadır. Arabanın hangi numaraya park edildiğini öğrenmeniz isteniyor.

Belki bazı insanlar için bu bulmaca biraz zor olacak. Ayrıca cevabı bulmak için sadece 10 saniyeniz var. İlk bakışta bulmaca zor gibi görünüyor. Çünkü resimdeki rakamlar sıralı değil ve mantıksız görünüyor. Dolayısıyla doğru cevaba ulaşmak ciddi bir çözüm gerektiriyor.

DOĞRU NUMARAYI BULDUN MU?

Zor gibi görünün bu bilmecenin çözümünün sandığımızdan çok daha kolay olduğu ortaya çıktı. Cevabı bile bu resmi ilk gördüğünüzde bulabilirsiniz. Cevabı henüz bulamadınız mı? Eğer öyleyse dert etmeyin. Şimdi okumaya devam edin ve bu zor gibi görünen ve aslında oldukça kolay olan zeka bulmacasının cevabını öğrenmek için aşağıya bir göz atın.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Cevabı hala bulamayanlar, şimdi görüntüyü döndürmeyi deneyin. Ardından görüntü aşağıdaki gibi görünecektir: Sırasıyla otopark numarasını göreceksiniz. 86, 88, 89, 90 ve 91'den başlayan sayıları göreceksiniz.

Evet, bu bilmecenin cevabı 87'dir. Meğer sadece resmi ters çevirerek ilk bakışta anlamsız gelen sayıların anlaşılması kolaylaşacak.

2-004.jpg

Bu IQ testi sayesinde, bir problemi çözerken genellikle aşırıya kaçtığımızı görebiliriz. Aslında, bu bilmece basitçe görüntüyü ters döndürerek cevaplanabilir.

Yani aslında her sorunu çeşitli açılardan çözebilirsiniz. Bu genellikle çocukların yaptığı şeydir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN