Sağlıklı, kusursuz bir cilde sahip olmak hayal değil! Meğer çözümü mutfağımızda saklıymış...

Sağlıklı, kusursuz bir cilde sahip olmak hayal değil! Meğer çözümü mutfağımızda saklıymış...

Herkesin hayali hiç şüphesiz kusursuz ve sağlıklı bir cilt. Çoğu kişi tonlarca para dökerek güzellik salonlarına para döküyor. Ancak bunların hiç birine gerek olmadığı ortaya çıktı...

Çocukken annenizin size her sabah ceviz yedirdiği zamanı hatırlıyor musunuz? Uzmanlar daha iyi hafıza ve genel beyin sağlığı için süper faydalı olduğunu iddia etti. Bu yemişler bilişsel yeteneklerinize ve genel sağlığınıza yardımcı olabilirken, cevizin aslında size daha iyi bir cilt ve saç sağlayabileceğini biliyor muydunuz? Sağlıklı yağlar ve iyi miktarda protein açısından zengin olan ceviz, cilt ve saç için bir süper besindir. Cansız ve cansız bir cilde hoş bir parlaklık vermekten, daha sağlıklı ve güçlü saçları teşvik etmeye kadar, ceviz bir beslenme gücüdür. Cevizi bir süper gıda yapan özellikleri veya sadece daha iyi bir cilt ve saça sahip olmanıza nasıl yardımcı olduğunu ayrıntılı olarak öğrenmek istiyorsanız, o zaman doğru yere geldiniz.

org-kabuklu-ceviz-kg847.jpg

Cevizle ilgili bu beslenme gerçeklerini biliyor muydunuz?

  • Ceviz, kalp sağlığı için faydalı kılan zengin bir tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ kaynağıdır.
  • Doğal bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdırlar.
  • Cevizlerin karbonhidrat oranı düşüktür, bu da onları her gün yemeyi faydalı kılar.
  • Aynı zamanda lif açısından zengin, daha iyi sindirime ve bağırsak hareketine yardımcı olan bir besindir.
  • Zengin bir E vitamini, B6, folat ve fosfor kaynağı olan ceviz, sağlıklı cilt ve saç sağlamada çok faydalıdır.
  • Cevizde bulunan antioksidanlar cildinizi serbest radikal hasarına karşı korur.

Artık cevizin besin değeri hakkında bilgi sahibi olduğunuza göre, şimdi bu süper yiyeceğin daha iyi bir cilt ve saç elde etmeye nasıl yardımcı olduğunu görme zamanı.

CEVİZİN CİLDE FAYDALARI

ceviz.jpg

1. Erken yaşlanmayı önler

Antioksidanlar ve B vitamini ile dolup taşan ceviz, cildinizi güneşe maruz kalma, kir, kirlilik ve diğer safsızlıklar gibi çevresel saldırganlara karşı korumaya yardımcı olur. Bu da cilt hasarını ve erken ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü önler. Ek olarak, E vitamininin varlığı cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirir ve cildinizi daha genç tutmak için kollajen üretimini artırır.

2. Koyu halkaları azaltır

Telaşlı yaşam tarzlarımız, stresimiz, düzensiz uyku düzenlerimiz ve sağlıksız beslenmemiz sayesinde koyu halkalar ve şiş gözlerin gelişmesi neredeyse kaçınılmaz görünüyor. Ancak cevizin yatıştırıcı özellikleri, gerginliği azaltmak ve gözlerinizin parlak ve iyi dinlenmiş görünmesini sağlamak için bölgeyi sakinleştirmeye ve yatıştırmaya yardımcı olur. Ayrıca, bir süre boyunca koyu halkalarda ve şişliklerde gözle görülür bir azalmaya yol açar.

3. Cildi nemlendirir ve parlatır

Ceviz inanılmaz nemlendirici ve besleyici özelliklerle doludur. Yüzünüze ve vücudunuza ceviz yağıyla masaj yapmak, cildinizi nemlendirmek ve yumuşatmak için yoğun bir şekilde nemlendirir ve şartlandırır. B5 ve E vitaminleri gibi besinler yara izlerinin, lekelerin ve yamalı cildin azalmasına yardımcı olur ve ayrıca yoğun nem sağlar. Cildinizin gerçekten yumuşak ve parlak görünmesini sağlamak için tüm özellikler bir araya gelir.

4. Mükemmel bir pul pul dökücüdür

Şimdiye kadar, yüzünüze ve vücudunuza düzenli olarak peeling yapmanın tüm inanılmaz faydalarının farkında olduğunuzdan eminiz. Antioksidanlar ve E vitamini gibi mükemmel bileşenlerle zenginleştirilmiş cevizler, tıkanmalarını önlemek için gözeneklerinizin derinliklerine sıkışmış ölü deri hücrelerini, yağı, kiri ve diğer yabancı maddeleri zamanla pul pul dökmek için çalışır. Bu da sivilceleri önler ve cildinizi sağlıklı, temiz ve inanılmaz derecede esnek tutar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN