Yüzbinlerce kişi kapsamda! İşsiz kalan vatandaşlara maaş bağlanıyor: Hem miktarı hem detayları açıklandı!

Yüzbinlerce kişi kapsamda! İşsiz kalan vatandaşlara maaş bağlanıyor: Hem miktarı hem detayları açıklandı!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem ile birlikte 10 ilimiz etkilendi. Yaşanan deprem felaketi ile birlikte 30 binin üzerinde can kaybı yaşanırken birçok binada yıkım yaşandı. Depremin 11. gününde bile canlı bir şekilde enkaz altından kurtarılan vatandaşlar umudun bitmediğini göstermeye devam ediyor. Yaşanan deprem felaketi ile hayatını kaybeden depremzede vatandaşların işsizlik ödeneği ve emeklilik durumuna dair SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan paylaşım geldi.

Depremde yakını kaybedenlerin dikkatine!

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi ile birlikte ülkemizde yas ilan edildi. 6 Şubat 2023 sabaha karşı yaşanan ve öğleden sonra olan depremler ile birlikte hayatını kaybeden sayısı 30 binin üzerine yükseldi.

Binaların yıkılmasıyla birlikte enkaz altından kurtarılan vatandaşlar depremin 11. gününde de kurtarılmaya devam ediliyor. Enkaz altından uzun süre ve uğraşlar sonucunda arama kurtarma ekipleri tarafından canlı bir şekilde çıkan depremzedeler umut tazelemeye devam ediyor.

Seferberlik ilan edilmesiyle birlikte tüm vatandaşlar deprem bölgelerindeki çalışmalara yardıma koştu. Deprem felaketi ile birlikte hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına SGK uzmanı Özgür Erdursun tarafından yol gösterildi. Erdursun yaptığı açıklama ile tüm merakları giderdi.

altar-5-farkli-bolgeden-tepki-verdi.jpg

Emekli olmanın şartlarını Erdursun açıkladı!

Depremzedelerin yakınını kaybetmesi ile birlikte açıklamalarda bulunan SGK uzmanı Özgür Erdursun deprem bölgelerinde ikamet eden EYT'nin öneminde büyük bir artış olduğuna vurgu yaptı. Erdursun, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşın yakınlarına seslenen ve emeklilik için nasıl bir yol çizilmesi gerektiğini bir bir anlattı.

Emeklilik için açıklamalarda yapan Özgür Erdursun, deprem felaketi ile birlikte hayatını kaybedenlerin SSK'da 900 gün olmak üzere, Bağ-Kur'da 1.800 gün olmak üzere, Emekli Sandığında ise 1.800 gün olmak üzere primlerinin bulunması gerektiğini vurguladı. Şartların karşılandığı durumda SGK'ya yapılan yazılı müracaat ile eşine, çocuklarına, anne ve babasına aylık bağlanacağını ifade etti.

555-2gux.jpg

İşsizlik maaşı nasıl alınır?

SGK uzmanı Özgür Erdursun, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi dolayısıyla işini kaybeden, işsiz kalan vatandaşlara da seslendi. Depremde işini kaybeden ve işsiz kalan vatandaşların son 3 yılda 600 gün veya daha fazla primi bulunuyorsa, 600 ile 899 gün primi arası olanlar 6 ay, 900 ile 1079 gün primi olanlar 8 ay, 1080 gün primi olanların ise 10 ay boyunca İşsizlik Maaşı alabileceğini vurguladı. Aynı zamanda sağlıktan da yararlanabileceği vurgusu yapıldı. Verilen bilgiler ile birlikte işsizlik maaşının da en az 3.012 Tl olduğunu en fazla ise 6.025 TL olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN