Bunu içmenin 70 çeşit faydası var! Evliya Çelebi yıllar önce açıklamış: Her Gün içenler hastaneden elini ayağını çekiyor

Bunu içmenin 70 çeşit faydası var! Evliya Çelebi yıllar önce açıklamış: Her Gün içenler hastaneden elini ayağını çekiyor

Çin tıbbında oldukça yaygın olarak kullanılan bu ürünü yiyen doktora gitmiyor. Evliya Çelebi zamanında bu ürünün 70 farklı faydasını açıklamış. Şifa deposu olarak da bilinen ürün, birçok hastalığa fayda sağlıyor. Bilimsel çalışmaların da desteklediği ürünün cilt hastalıklarında oldukça kritik bir öneme sahip. İşte tüm detaylar...

Bilim ve tıpta oldukça kullanışlı olan bu ürün, sağlığınızı düzene sokacak. Bilimsel adıyla "Glycyrrhiza glabra" olarak bilinen bu ürün, bir bitkinin köküdür. Genelde "Likirit" ya da "yer elması" olarak bilinen meyan kökünün faydalarını duyunca şok olacaksınız.

TIP ALANINDA ETKİN BİR ŞEKİLDE KULLANILIYOR

Akdeniz ve Batı Asya'da bol miktarda yetişen meyan kökü, tıp alanında birçok şekilde kullanılır. Tatlandırıcı olarak da kullanılan meyan kökü, şekerden 30 - 50 kat daha fazla tatlıdır. Günümüzde bazı şekerlerde meyan kökü kullanılır.

Tıpta ise boğaz ağrısı, mide, ülser, bronşit ve çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde önerilir. Doğal bir tedavi ürünü olarak görülen meyan kökü, bitki kökü olarak ortaya çıkar. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, şifalı bitki hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

meyan-kokunun-faydalari-nelerdir-meyan-koku-cayi-nasil-yapilir-meyan-koku-ne-ise-yarar-0-tiyvwurr.jpg

70 DERDE DEVA

Evliya Çelebi tarafından 70 derde deva olarak görülen meyan kökü tıpta etkin olarak kullanılıyor. Bu bitki kökü Sultan 3. Mehmed için hazırlanan risalesinde 6 önemli ilaç arasında bulunuyor. Yaz sıcaklıklarında Malatya, Diyarbakır, Adıyaman ya da Şanlıurfa'ya gidecek olanlar şerbet satıcılarıyla karşılaşabilir.

Bu şerbeti diğer şerbetlerden ayıran özelliği ise meyan kökünden yapılmasıdır. Karnınızı ağrıtan böbrek taşlarınızı düşürür ve midenizi rahatlatmaya yarar. Bu şerbetlerin özellikle Ramazan aylarında talep gördüğü paylaşıldı.

meyan-koku-serbeti-ne-ise-yarar.jpg

MEYAN KÖKÜNÜN BELLİ BAŞLI FAYDALARI

Meyan Kökü tüketimi karaciğer rahatsızlıklarını, mide ve bağırsak bozukluklarını, ağız hastalıklarını ve muhtelif cilt rahatsızlıklarını önler. Vücudunuzda bulunan iltihaplı hücreleri temizler.

Nemlendirici özelliği taşıyan bu ürün, saçların uzmasını sağlar ve cilde parlaklık verir. Cildinizi ölü derilerden temizleyerek fark oluşturur. Sindirim sistemine de oldukça faydalı olan bu ürünü tüketen doktorun yolunu unutuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN